June 29, 2022

Har du nogensinde prøvet Cisco YANG Suite, men? YANG Suite forsyner fællesskabsoperatører med et sæt instrumenter og plugins til at arbejde sammen med og kontrollere YANG programmerbare grænseflader sammen med NETCONF, RESTCONF, gNMI og ekstra.

I afsnit 58 af DevNet Snack Minute giver Jeremy Cohoe (teknisk reklame- og marketingingeniør med Cisco-programmer) os en oversigt over de helt nye opdateringer, der er inkluderet i den nyeste model af Cisco YANG Suite.

For at finde ud af meget mere om YANG Suite, tag et kig på det tidligere Snack Minute, afsnit 9, hvor Jeremy tilbyder en introduktion til den foreløbige offentlige lancering af YANG Suite.

Introduktion til YANG Suite

Jeremy begynder med at give os en introduktion til YANG API Testing and Validation Surroundings, også kaldet YANG Suite. YANG Suite er et sæt værktøjer, som kan bruges til at arbejde sammen med Ciscos arbejdsteknikker og de YANG-baserede API’er (NETCONF, RESTCONF, gNMI, gRPC).

YANG Suite blev oprindeligt lanceret i januar 2021 (se afsnit 9). Nu forbereder YANG Suite sin anden lancering, som inkorporerer plugins til RESTCONF og gNMI.

Tip: For selv at komme i gang med YANG Suite, skal du begynde på den vigtige YANG Suite-webside, det sted, hvor du vil opdage hyperlinks til dokumentation og Studying Lab. Du kan også klone repoen øjeblikkeligt fra GitHub, konstruere Docker-beholderen og komme i gang der. Desuden vil den følgende lancering hjælpe med opsætning via pip.

YANG Suite RESTCONF plugin

Spring til denne del af videoen.

Jeremy tilbyder os derefter en oversigt over det primære nye plugin, YANG Suite RESTCONF. Dette plugin giver os mulighed for at indlæse denne vidensmannequin og arbejde sammen med den ved at bruge Swagger UI, en peg-og-klik-grænseflade til at REST. YANG Suite abstraherer YANG-vidensmoden direkte i et REST-format, som bygherrer er fortrolige med, hvilket gør det nemmere at arbejde med API’en.

Efterfølgende tilbyder Jeremy os en kort demonstration af RESTCONF-plugin’et, slentrende gennem indlæsning af Cisco-iOS-XE-native vidensmannequin og beskæftiger sig med Loopback-grænsefladen.

Fra NETCONF-plugin’et kan YANG Suite endda generere Python-scripts ud over Ansible YAML, som kan tilsluttes Ansible eller til forskellige CI/CD-teknikker efter ønske. Denne ydeevne kan komme hurtigt til RESTCONF plugin.

Hvordan YANG Suite bruges

Se lige her.

Jeremy definerede for os, at YANG Suite primært bliver brugt til administration og test – at kende API’erne, udtrække den viden og sætte den ind i forskellige teknikker og værktøjer.

Inden for den efterfølgende lancering vil gRPC Dial-Out med TLS-hjælp gøre YANG Suite i stand til at fungere som en energisk mellemmand for at opnå telemetrividen og skubbe den ud for integrationer med forskellige udbydere, der kan sammenlignes med Elasticsearch.

YANG Suite har eksisteret i 5 år internt hos Cisco, men det er helt sikkert blevet oprettet kort efter dens offentlige lancering.

YANG Suite gNMI plugin

Se lige her.

Den anden funktion fra denne nyeste lancering er YANG Suite gNMI plugin. Det er en gNMI-forbruger med alle funktioner, som hjælper med at få, indstille og abonnere. Det fungerer virkelig med hver OpenConfig og native viden mode. Jeremy bemærker, at det ligner NETCONF, det sted, hvor vi konstruerer infomannequinen, foretager konfigurationsændringer (for eksempel get/set), hvorefter den JSON-kodede nyttelast sendes til API’et. Han leder os derefter via en indikation.

Afslutning

Vi bliver ved med at se de helt nye muligheder, der dukker op inden for den efterfølgende lancering af YANG Suite, som forventes hurtigt i 2022!

Brug for ekstra? DevNet Snack Minute er din ugentlige ti-minutters beskyttelse af alle problemer DevNet. Hver episode er vært af Matt DeNapoli, Supervisor of Developer Advocacy (@theDeNap) og Kareem Iskander, Sr. Tech Advocate med Cisco Studying & Certifications (@Kareem_isk). Det er en god måde at finde ud af om Cisco API’er, kodning og forskellige fede ting. Abonner på DevNet Snack Minute YouTube-kanalen for at forblive linket!


Vi vil meget gerne lytte til, hvad du antager. Stil en forespørgsel eller afgiv en bemærkning nedenfor.
Og hold forbindelsen til Cisco DevNet på sociale medier!

LinkedIn | Twitter @CiscoDevNet | Fb | Udvikler videokanal

Del:

Leave a Reply

Your email address will not be published.