June 29, 2022

Sverige-baserede Volta Vans afslørede tirsdag den seneste i en række af elektriske industrielle varevogne designet uden hensyn til indvendige forbrændingsmotorer.

Den helt nye 7,5-tons og 12-tons Volta Zero (ca. 16.500-pund og 26.500-pund) mode er en del af en større 16-tons (35.000-pund) model, der i øjeblikket er til stede i processen “intensiv ingeniørvækst og testning” fremad af køberevalueringer i hele 2022, oplyste Volta i en presselancering.

7,5-tons og 12-tons mode vil observere med en pilotflåde i 2024 og fuld produktion i 2025, på linje med Volta. Fordi identifikationen antyder, har den 12-tons mannequin en højere rangering af nyttelast (i metrisk). Den har et udvidet chassis og kropsbygning og et andet sæt baghjul til at rumme den ekstra nyttelast.

Volta Zero 7,5 tons elektrisk lastbil

Volta Zero 7,5 tons elektrisk lastbil

Som et resultat af, at Volta ikke behøvede at pakke en forbrændingsmotor, var den i stand til at reducere drivkraften meget end i standard varevogne. Den drivende kraft sidder nu på nogenlunde samme højde som fodgængere og førere af almindelige biler, hævder den.

Emballeringsfriheden af ​​en EV tillod desuden et 220-graders visuelt udsyn hen over bilen og en centreret siddeplads, hvilket betyder, at drivkraften hele tiden kan komme ud på et fortov, som er kendt for Volta.

Volta har som mål at promovere over 27.000 biler pr. 12 måneder i 2025. Det pitcherer også en “truck as a service” mannequin som et alternativ til konventionel besiddelse eller leasing. For en enkelt måned-til-måned-pris får flådeoperatører adgang til biler og opladningsinfrastruktur, med vedligeholdelse, forsikringsdækning og chaufførcoaching inkluderet.

Volta Zero 7,5-tons (for) og 16-tons elektriske lastbiler

Volta Zero 7,5-tons (indgang) og 16-tons elektriske varevogne

Volta fokuserer på Europa, men har brugt amerikanske leverandører til nogle nøgleelementer. I 2021 udnævnte Volta Proterra som sin batterileverandør og Meritor som en udbyder af e-akselmodeller.

Volta er ikke det eneste firma, der laver futuristiske nye varebiler til den elektriske tidsalder. Ankomst yderligere mål for en post-intern forbrændingsdesign æstetik. Startup afslørede en forsyningsvogn til UPS i 2020 og introducerede planer for en South Carolina el-bus produktionsenhed senere inden for de 12 måneder.

Tesla Semi kan være et EV-only design, men det er helt sikkert en meget større lastbil end hvad Volta og Arrival har foreslået. Walmart, som driver en stor flåde af semi-varevogne, afslørede den nye WAVE-idé i 2014 for at fremvise effektivitetsfokuserede designmuligheder, dog opbevarede den indvendige forbrændingsmotor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.