June 30, 2022

Billede til artiklen med titlen TVR annoncerer All-Electric Griffith baseret på den V8 Griffith, vi stadig venter på

Billede: TVR

Hver 9. måned eller deromkring dukker Les Edgar – manden, der driver TVR i dag – så meget som at sige, at virksomheden i virkeligheden ikke desto mindre eksisterer; Griffith er i sandhed, ikke desto mindre kommer; og dets lanceringsplaner er skredet betydeligt. I januar 2021 skrev jeg en weblog med titlen “TVR Griffith kommer efterfølgende år, når denne overskrift ikke desto mindre kunne være korrekt.” Det er ikke desto mindre korrekt, som et resultat af fremstilling og levering af Griffith er nu planlagt til toppen af ​​2023, på linje med hvad virksomhedens mest for ikke så længe siden rådede Evo. Hvad der er ekstra, håber TVR at introducere en elektrisk model af Coyote V8-drevet coupé i 2024.

Sidstnævnte meddelelse er den massive information, der falder sammen med modellens nyslåede sponsorat af Formulation E. Høflighed Autocar:

Firmaets bestyrelsesformand Les Edgar nævnte sponsoraterne “ikke udelukkende afslører vores dedikation til at revolutionere TVR-modellen, men for elbiler, og forvandle til en bæredygtig, netto-nul virksomhed”.

Han fortsatte med at bekræfte, at virksomheden gør fremskridt med planerne om at levere elbiler til markedet efter den forsinkede lancering af den forbrændingsmotoriserede Griffith og en nu bekræftet ren-elektrisk Griffith-variant i 2024.

Annonceringen følger den seneste dannelse af et trevejs-partnerskab mellem TVR og det sydamerikanske lithiumminebureau Ensorcia Metals, som hver blev udtænkt for at finansiere fremstillingen af ​​Griffith og for at sikre en udbud af batterier til at hjælpe fremtidens elektrificerede TVR-mode.

Tanken om, at dette kan være betinget af hjælp fra et lithiumminefirma, er mere end noget bekymrende, men efter alle de tilbageslag, TVR er dygtige, er det desuden næppe overraskende. Bureaukratiske afbrydelser og udviklingsproblemer har forsinket agenturets restaurering af et forældet anlæg uden for Cardiff, Wales, som det ikke desto mindre kun er at manøvrere ind i. Det vil angiveligt ske inden for de kommende måneder; selv dengang købte TVR’s en hel masse arbejde frem for at få området og ansatte så som.

Nogen i receptionen er også nødt til måske at give Gordon Murray en bøjle, hovedsagelig baseret på denne øjenåbnende passage fra Evo-historien, endelig opdateret tidligere på måneden. Griffith blev designet til at inkludere Gordon Murray Automotives iStream-chassis. Relevant uddrag med fed skrift af din faktisk.

“Det er næppe nogensinde et tilfælde af “De burde klare sig strålende, fordi de ikke siger noget”, siger Edgar, der kommer igennem som en, der har hurtigt fulgt automotive-fagkurset om, hvordan man kan genoplive en bil. model. ‘Den vigtige faktor er, at hver lille ting tager længere tid, fra man beslutter sig for, hvordan man kan klare bilen med Gordon [Murray] at arbejde med aktionærer.’ En levering hos GMA har efterfølgende bekræftet over for evo, at ingen fra TVR har taget kontakt til dem angående fremstilling af den helt nye Griffith.

Gentagne udsættelse vittigheder fra hinanden, jeg har brug for at se TVR lykkes, og det skal du også. Mærket indkapsler britiske muskler, ikke som andre, og har givet os så mange mærkelige fejringer af energi, at vi altid bør gentage med glæde på ekstra normalt – ligesom Sagaris og alle dens manglende bidder af karrosseri. Eller den lette klasse af den unikke Griffith, som jeg ikke desto mindre fastholder for at være en af ​​de afgørende fantastiske køretøjer, der nogensinde er lavet. Den helt nye fremstår også pæn – som en rimelig F-Kind. Ja, jeg nævnte det.

Positiv, hyppig fornuft ville diktere, at TVR højst sandsynligt burde tænke på at fremstille den ene bil, som vi alle ved, den faktisk kunne konstruere tidligere end at sige hinanden, men det er desværre desværre ikke den bedste måde, virksomheden fungerer på længere. Personligt er mit håb, at den efterfølgende gang, jeg skriver i forhold til Griffith, overskriften ikke inkorporerer point ud af 12 måneder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.