June 30, 2022

Telekomsektorens indtægter for myndighederne vil stige 89% i FY22

Mens de indiske myndigheder indførte reduktionsforanstaltninger for teleselskaberne i FY22, nød de desuden godt af den gratis pengebevægelse, som Bharti Airtel og Reliance Jio havde produceret. Den føderale regerings indkomst fra telekommunikationssektoren steg 89% til Rs 85.640 crore i FY22. Dette skete hovedsageligt på grund af forudbetalinger af udskudte spektrumforpligtelser fra Jio og Airtel. I sammenligning med dette, i FY21, bekræftede den føderale regerings indtægter en indtjening på Rs 45.401 crore.

Authorities of India (GoI) var i stand til at gå forud for sine målindtægter

Det er værd at bemærke, at den føderale regering havde sat et indkomstmål på Rs 54.886 crore fra den indiske telekommunikationssektor. Ikke desto mindre, baseret på en monetær kategorisk rapport, var den præcise mængde, som GoI tjente, 56 % større end målet. Dette skete uanset intet offentligt salg i FY22. De forud afholdte 4G-spektrumauktioner fandt sted i marts 2021, hvilket betød, at det var i FY21.

Som nævnt ovenfor er et enormt formål med de ekstra indtægter forudbetalingen af ​​udskudte spektrumforpligtelser af Reliance Jio og Bharti Airtel. Reliance Jio havde godkendt Rs 30.791 crore til den føderale regering, mens Airtel havde clearet Rs 24.334 crore. Bortset fra det opnåede GoI Rs 30.515 crore i retning af frekvensudnyttelsesomkostningerne (SUC) og licensprisen (LF).

Teleoperatørerne skal betale 8% af deres justerede bruttoindkomst (AGR) som licenspris, mens SUC ligger mellem 3% og fem%. Det er værd at bemærke, at der er et spektrum offentligt salg planlagt til FY23, som forventes at ske om to måneder. Det vil endnu en gang hjælpe de indiske myndigheder med kontanter fra telekommunikationssektoren.

Så vil der sandsynligvis være LF og SUC midler lige så pænt. Teleoperatørerne havde anmodet den føderale regering om at nedskalere LF til 1 % og fjerne alle USOF (Common Service Obligation Fund) forpligtelser. For de uvidende, ud af de 8 % LF, som teleselskaber betaler til den føderale regering, er 5 % USOF, mens de resterende 3 % er LF. Den alt for store andel af LF tager væk fra teleoperatørernes pengebevægelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.