June 29, 2022

Billede til artiklen med titlen Stoffel Vandoorne vinder Monaco E-Prix, førende Porsche slukker

Fotografi: Komponenter E / Sam Bloxham

På nuværende tidspunkt tog ABB FIA Components E World Championship sin nu årlige tur til Monaco. Efter afsløring efterfølgende sæsons 200 mph trekantracere, Komponenter E skulle ikke desto mindre placeres på en gave i Fyrstendømmet med dets nuværende køretøjer. Dette års Monaco E-Prix var utvivlsomt en til at huske, uanset at den ikke var den ubegrænsede traditionelle, som løbets indledende version af det samlede Grand Prix kredsløb var sidste år.

Den primære tredjedel af løbet var stort set procession, med Jaguars Mitch Evans hovedløbet fra pole med Porsches Pascal Wehrlein på jagt. Selve bevægelsen begyndte, så snart chaufførerne begyndte at gå off-line for at køre ved hjælp af Assault Mode-aktiveringszonen og blande arbejdsstanden.

Techeetahs Jean-Éric Vergne var den primære af chaufførerne tæt på indgangen til at aktivere Assault Mode i On-line casino Sq.. Han var i stand til at arbejde sin måde igen op ad sfæren, nåede tredjepladsen og placerede sig selv inden for det gode sted at arve lede stedet, hvor Evans og Wehrlein foretog deres aktiveringer. Wehrlein var i stand til at få tidligere hver Evans og Vergne sammen med hans energi fordel. Porsche-køreren gav indtryk af at være på vej til at dominere løbet, men hans løb ville slutte for tidligt.

Femogtyve minutter inde i løbet, slukkede Pascal Wehrleins bil, da han førte løbet. Ingen radio, intet ratshow, kun en fuldstændig mangel på energi som rundede Mirabeau på flugt til hårnålen. Fra løbets konklusion er Porsche ikke sikker på, hvorfor bilen havde en terminalfejl. Problemerne blev endnu værre for det tyske personale; Mahindras Oliver Rowland forsøgte en modig overhaling på Wehrleins holdkammerat André Lotterer ind i Sainte Dévote, Monacos første krog. Rowlands bagdæk brød kort trækkraften ved udgang fra krogen. Rowland tog kontakt med Lotterer og sendte hvert køretøj ind i hudbarrieren.

Dette ville også være den del af løbet, der afgjorde vinderen. Mercedes-EQs Stoffel Vandoorne tog føringen efter Wehrleins pensionering. Da den gule fuldbane blev indsat for at genvinde Porschen, var Vandoorne i stand til at spille indsættelsen for at udvide sit forspring til over tre sekunder. Det var en stor nok margin til, at den belgiske kører kunne aktivere Attack Mode for sidste gang uden at miste en position.

Dette skete netop som sikkerhedsbilen skulle indsættes for at bjærge Rowland og Lotterers bil. Hullerne mellem alle kørere blev lukket, da alle stillede sig op bag sikkerhedsanordningen, hvilket cementerede Vandoornes strategiske fordel, da de andre konkurrenter stadig skulle tage deres endelige off-line divergenser. Mitch Evans ville montere en sene løbsladning op til andenpladsen, men det var ikke nok. Stoffel Vandoorne ville vinde Monaco E-Prix og tage føringen i førermesterskabet.

Løbsresultater – Top 10

  1. Stoffel Vandoorne
  2. Mitch Evans
  3. Jean-Éric Vergne
  4. Robin Frijns
  5. Antonio Félix da Costa
  6. Lucas di Grassi
  7. Nick Cassidy
  8. Sébastien Buemi
  9. Jake Dennis
  10. Nyck de Vries

Formel E vender tilbage til Berlin E-Prix doubleheader i Tempelhof Lufthavn om to uger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.