June 30, 2022

Rige mennesker sammen med russiske oligarker, stater og virksomheder, der misbruger det autoriserede system til at kneble journalister og undvige tilsyn, står over for en EU-dækkende undertrykkelse sammen med potentielle bøder.

Et lovforslag om såkaldte strategiske retssager mod offentlig deltagelse eller SLAPP’er er rettet mod “grundløse eller overdrevne” retssager, der har til formål at “censurere, intimidere og tie” journalister og andre, indførte det europæiske gebyr onsdag.

“Vi lovede at forsvare højere journalister og menneskerettighedsforkæmpere over for folk, der forsøger at bringe dem til tavshed,” sagde Vera Jourova, honorarets næstformand for værdier og gennemsigtighed, i en pressemeddelelse. “Det gør den helt nye lovgivning.”

Overførslen følger britiske planer om at fremskynde autoriserede reformer i retning af sådanne strategiske retssager – kaldet “lawfare” – dels for at dæmme op for russisk indflydelse i nationen. EU-forslaget søger at holde væk fra forhold, hvor journalister bliver til mål for autoriserede trusler og krænkende retssager, som det var tilfældet for Daphne Caruana Galizia, en maltesisk journalist, der efterforskede politisk korruption og konfronterede 47 retssager, da hun blev myrdet med en bilbombe. .

De helt nye retningslinjer, som ikke desto mindre ønsker opbakning fra Europa-Parlamentet og EU-nationerne, ville gælde i grænseoverskridende tilfælde, så det sted, hvor en journalist hovedsagelig er baseret i en enkelt EU-nation, er fokuseret på en retssag i en anden EU-nation. Lovgivningen vil desuden forsvare enkeltpersoner inden for EU mod misbrugssager uden for blokken ved at tillade medlemslande at nægte at anerkende gyldigheden af ​​sådanne domme.

{Photograph}: Den Europæiske Unions (EU) flag uden for Berlaymont-bygningen i Bruxelles, Belgien, søndag den 13. december 2020. Fotokredit: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg

Copyright 2022 Bloomberg.

Emner
Retssager
Europa

Leave a Reply

Your email address will not be published.