June 28, 2022

Rolex Oyster Perpetual Milgauss
Billede: Rolex

Midt i de festlige fester i slutningen af ​​2021 satte vi en udsmykket urskive ud for at finde information, der føltes acceptabel for sæsonen; Juleudsmykning parret med udsmykkede urskiver. Hvis man trækker glitter og glamour fra, blegner denne efterfølgende del sammenlignet, når vi sætter fokus på urskivens våbenbroder – urkrystallen. Bemærk, at rationalet, vi bruger den tidsperiode, er, at en af ​​mange hovedfunktioner af skiven er at beskytte bevægelsen mod skader, der kommer fra indgangen; krystallen har en identisk aktivitet, udelukkende at den giver et yderligere lag af sikkerhed ved også at forsvare urskiven. Betragt det som en klar rustning.

Mens problemerne med urkrystaller er ret nemme, kan deres betydning ikke undervurderes, da de skriver et af de væsentlige elementer i et ur for at sikre mudder- og vandmodstand – trods alt, giver de desuden armbåndsure mulighed for at være funktionelt nyttige, men det burde gå uden at sige (måske H. Moser & Cie vil trolde os ved at lave et ur og ikke bruge en krystal – Ed).

Nu ignoreres urkrystaller støt som et emne, fordi vi faktisk bruger vores tid på at prøve ordentligt ved hjælp af dem. Men når dit ur møder et hårdt gulv, er det efter al sandsynlighed krystallen, der tager hovedet af slaget. Det har desuden potentialet til at ændre, hvordan hele uret ser ud og endda føles. Som sådan vil disse oplysninger vise sig at være nyttige for helt nye ur-kunder, selvom det også kan være en god genopfriskning for erfarne samlere.

En af NASAs nødvendigheder for Omega var bestemt, at krystallen fra Speedmaster Moonwatch skulle være brudsikker for at sikre beskyttelsen af ​​deres astronauter. Billede: Omega

Tre Amigos

I hele det utal af ure, der er tilgængelige på markedet, er der tre hovedforsyninger, som urfabrikanter arbejder med til krystaller: akryl, mineral og safir. Okay, kun en slags kvalificerer sig som en krystal, men vi laver ikke principperne om nomenklatur (glas er bare ikke en krystal, for eksempel)! Disse er de mest typiske navne, selvom der er andre opfundet inden for branchen svarende til hesalit eller plexiglas, der bruges i flæng med akryl, og hærdet glas, der bruges i stedet for mineralkrystaller. Baseret på producentens profil, et urs specifikationer eller æstetik kan en ud af hver af disse tre forsyninger vælges. I betragtning af de helt forskellige egenskaber ved forsyningerne, har alle sine fagfolk og ulemper, som fortolkes til styrker og svagheder.

Venner med lommerne?

En overvejelse er værd, fordi alternativet med krystalmaterialer vil føje til undersiden af ​​uret. Som regel leverer urproducenter ikke urkrystaller som en tilpasselig mulighed, men vores niveau vil blive illustreret ved at skelne mellem en lukket eller udstillingskasse igen. Nomos Glashütte giver berømt hver lukket og udstilling caseback valg med, som du muligvis kan forudse, en ekstra præmie fra $380 til $520 efter en hurtig undersøgelse af en række mode. Uanset om du mærker den klemme gennem købsdelen eller ej, er prisen for at skifte krystaller normalt en uhøflig opvågning under servicerejser…

BR 01 CYBER SKULLE SAPPIR
En af mange udfordringer ved fremstilling af krystaller er at garantere overdreven rækkevidde af strukturel integritet, især for disse med mærkelige former, såsom den, der er monteret på Bell & Ross BR 01 Cyber ​​Cranium Sapphire. Billede: Bell & Ross

Akryl, som er blevet brugt som urkrystalmaterialer af den grund, at tyverne, er dybest set en luns plastik, hvilket gør dette billigt at arbejde med. Typisk klare og termohærdende i naturen, akrylkrystaller er simpelthen støbt og formet med varme tidligere end at blive størknet til den specificerede type. Men safirkrystaller (kunstig i naturen) sidder på den dyre finish af spektret og består af aluminiumoxid. Disse oxider opvarmes til ekstraordinært høje temperaturer tidligere end at blive faste til blokke under overdreven belastning. Genstande af skiver skæres derefter i de ønskede former og poleres med dedikeret udstyr med diamantspidser. Mineralkrystaller består af glas og er prissat behageligt mellem akryl- og safirkrystaller.

Håndtering af skade

Intet føles værre end at beskadige dit ur. Desværre er det underlige bank eller to uundgåeligt, uanset hvor forsigtige vi er med vores ure. Nogle er moderat uskadelige, mens andre ikke er meget. Ridser, lige fra hårgrænser, der næsten ikke er set til dybe, er en af ​​de udbredte indikatorer for skader, der er opdaget på urkrystaller. Lav ikke pris på sandsynligheden for en splintring begge dele, da afhængigt af krystallens kropslige egenskaber, er der små muligheder for, at det opstår.

Et stofs hårdhed bestemmer dets modstandsdygtighed over for ridser. Mellem akryl-, mineral- og safirkrystaller rangerer sidstnævnte det allerbedste med en placering på 9 på 10 på Mohs-skalaen, hvilket gør dem næsten uskrabelige. Udelukkende diamanter er hårdere end safir, hvilket forklarer, hvorfor diamant-spids udstyr er påkrævet for at bearbejde disse materialer. Akryl- og mineralglas registrerer henholdsvis tre og 6 på Mohs-skalaen, hvilket gør dem ekstra tilbøjelige til ridser. Utilsigtede stød kan føre til skrammer og endnu dybere ridser.

Longines Heritage Military Marine Nationale
The Longines ref. 5774 lavet til den franske flåde i 1947 inkluderer en feltakrylkrystal, der modstår splintring i farlige miljøer. Billede: Longines

Lige her kommer den opmærksomhedsskabende advarsel – stoffets hårdhed fungerer som et tveægget sværd af typer. I betragtning af hvor enkelt akryl- eller mineralkrystaller ridser, er det forholdsvis nemt at udrydde dem ved hjælp af slibemidler. Skulle skaden være forbi bjærgning, er det usandsynligt, at et alternativ brænder for stort et hul i lommen. Omvendt, da det er næsten utænkeligt at ridse safirkrystaller, er det lige så svært at udrydde ridser; Desværre er det at udskifte krystallen den eneste mulige mulighed, og det er normalt ledsaget af en iøjnefaldende prisbillet.

Splinter er den værste situation, fordi det betyder, at krystallen har været udsat for overdreven påvirkning. Husejere af safirkrystal toppede ure kan være mest utilfredse med at undersøge, at mulighederne for, at de går i stykker, mens de er forholdsvis lave, er større end for akryl. Sapphires sekskantede krystalkonstruktion er organiseret i en sådan orientering, at den gør den skør. Enhver form for stress kan føre til revner eller splintring – revnede mobiltelefonskærme er et godt eksempel. Mineralkrystaller udviser beslægtede egenskaber med safirkrystaller, hvorimod akrylkrystaller er næsten brudsikre, hvilket forklarer, hvorfor Omega udstyrede Speedmasteren med hesalite, da NASA ikke har råd til at have glasskår flydende i husets fartøjer.

belagt eller ej?

Panerai Radiomir SLC 3 Days PAM449 inkluderer en plexiglaskrystal og kommer med en ekstra alternativ plexiglaskrystal, som skal sættes i af Panerai. Billede: Panerai

Refleksioner på en urkrystal har en effekt på læsbarheden. Hård belysning eller dagslys forhindrer tiden i at fortælle, hvornår ure er indlært i sikre vinkler. En nem behandling af det er en antireflekterende belægning (AR-coating), en typisk tidsperiode, der er opført i tandem med safir- eller mineralkrystaller, når man går gennem urspecifikationer. Da hver forsyning normalt er reflekterende i naturen, vil brug af et antal lag af AR-belægning (høj, bagside eller hver) ophæve refleksioner. Akryl er naturligt UV-bestandigt og kræver ikke sådanne belægninger. I lighed med briller eller digitale kameralinser med identiske specifikationer, er tanken virkelig at gøre det muligt for ekstra mild at filtrere ved hjælp af, moderat end afvisning.

Krystallernes form kan også have en effekt på deres læsbarhed. Forvrængninger er en typisk udbredelse, når man kigger ved hjælp af bokskrystaller fra en vinkel, mens dykkerure normalt er parret med flade krystaller, da kuplede krystaller bliver rene, når de ses under vandet. Nogle urmagere leverer “dobbeltkuplede” safirkrystaller (hver ydre og indre overflade er buet) for at give et klarere udsyn til urskiven.

Æstetik

Med udseendet af højteknologiske forsyninger svarende til safir eller keramik, er elementer, der længe er etableret ud af disse forsyninger, i stand til at forblive i, som-de-er-tilstand, mange år nede ad motorvejen. Mulighederne for misfarvning eller oxidation (patina, som de er kendt som i ur-terminologien), sænkes til nul %, hvilket giver dem mulighed for at forblive i uberørt situation på ubestemt tid. Akryl- og mineralkrystaller har en chance for at blive forvitret, da udvidet reklame for dagslys kan få dem til at vise gult. Et enormt råb lyder til Rolex Oyster Perpetual Milgauss og dens uforlignelige uerfarne safirkrystal. Mens farvede safir-urforhold vinder indpas blandt urmagere, deler de ikke den samme entusiasme for farvede safirkrystaller i mellemtiden. Måske holder en vægt på læsbarhed dem igen, men dette kunne meget fint være udviklingen for ure.

Vanguard Revolution 3 Skeleton
Kuppelkrystallen fra Franck Muller Vanguard Revolution 3 Skeleton kræver nok plads til at kunne rumme dens tripelakse tourbillon. Billede: Franck Muller

En krystals form påvirker også et urs æstetik. Kuppelformede krystaller svarende til disse set på Franck Muller har en magisk pragt, hvorimod boksede krystaller tilføjer synlig nysgerrighed og har en klassisk appel til dem. Sidstnævnte er særligt udbredt med fremkomsten af ​​neo-vintage ure, såsom Tudor Black Bay Fifty-Eight, der udnytter det til en flot effekt. Som for sent, fordi det giver synlig nysgerrighed til uret. Da det at hæve krystallen gør det ekstra sårbart over for ridser, er det nok den mest fascinerende mulighed at have en krystal i æske lavet med safir.

Aflivning af myter

Tudor Blackbay Fifty-Eight 18 karat guld
Givet de klassiske signaler fra Black Bay Fifty-Eight, fremhæver det meget mere at have en feltkrystal. Billede: Tudor

Efter at have arbejdet i detailhandlen af ​​ur i knapt over tre år, er jeg kommet igennem min berettigede andel af forbrugere, der haner et urkrystal for at bestemme dets materialer. De forestiller sig, at sikre frekvenser, læsbarhed og sprødhed af lydene er knyttet til en bestemt krystal. Mens nogle er heldige med deres gæt, er dette ikke en korrekt metode, fordi tykkelsen og formen af ​​krystallen kan have en effekt på den bedste måde, den lyder, når den trykkes. Det er næsten lige så tåbeligt som at betjene et knivblad i hele dit urkrystal for at verificere dets materialenatur.

For ekstra urlæsninger, klik lige her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.