June 30, 2022

En handel på 6 milliarder dollar hænger i stabiliteten, da OxyContin-producenten Purdue Pharma LP og dens rige boligejere sq. off i opposition til US Justice Division over agenturets opioid-retssagsforlig.

Kanterne mødes i en retssal i New York fredag ​​for at skændes om en plan om at overføre milliarder af {dollars} til opioidkatastrofebekæmpelse og afgøre billioner af {dollars} af autoriserede krav i opposition til lægemiddelproducenten. Purdue Pharma modtog godkendelse af aftalen i kapitel retssalen sidste 12 måneder, men en appelafgørelse smed senere aftalen ud i en chokbeslutning. Nu vil et panel af højere rangerende dommere vurdere sagen inden for det sidste trin tidligere end en fortryllelse fra højesteret.

Udfordringen er aftalens kontroversielle hjørnesten: sikkerhed for Purdues husejere, medlemmer af milliardæren Sacklers husstand, fra opioidsager. Familiemedlemmerne har indvilget i at opgive deres besiddelse af Purdue og betale så meget som 6 milliarder dollars til disse, der sagsøger deres stilling i katastrofen i bytte for immunitet mod tilhørende civile anfald.

Stort set alle, der forfalskede en afstemning om planen i kapitlets retssal – sammen med almindelige statsadvokater, der i mere end to år var modstandere af forliget – hjælper nu med handlen. Men US Trustee, en arm af Justice Division, der styrer kapitelretssalen, fastholder, at hele foreningen falder på den fejlbehæftede facet af en mørk kløft i insolvensregulering.

Kampen drejer sig om, hvorvidt kapiteldomstolene har mulighed for at beskytte Sacklers mod fremtidige opioidsager, når familiemedlemmerne ikke selv er gået konkurs. De foreslåede beskyttelser kan fejlagtigt forhindre enkeltpersoner i at sagsøge Purdues husejere før eller siden, hævder den amerikanske trustee.

Hvis forliget kollapser, vil lægemiddelproducenten formentlig likvidere, og mange års sløsede og utvivlsomt frugtesløse retssager vil overholde, har jurister for Purdue advaret. Purdue ansøgte om kapitel i 2019 midt i en forelskelse af opioidsager.

Kapitelsagen er Purdue Pharma LP, 19-23649, US Chapter Court-dokument for Southern District of New York (White Plains).

Foto: Fodgængere spadserer tidligere Purdue Pharma LP-hovedkvarterets stande i Stamford, Connecticut, USA, mandag den 16. september 2019.

Tilknyttet:

Copyright 2022 Bloomberg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.