June 30, 2022

Ah, åget. Hygget af bilproducenter af uklare årsager, dog afskyet af bilindustrien chauffører af årsager, der er alt for tydelige. Vi har nævnt fejl i åget tidligere endMen spørgsmålet dukker hele tiden op: Formulation One-køretøjer har åg, hvad gør vejkøretøjer så totalt forskellige?

Svaret, ser det ud til, er forfriskende nemt: Reparer styreudvekslingen. At implementere det ser ikke desto mindre ud til at være meget sværere, end det ser ud til at være.

Billede til artiklen med titlen How Lexus Got The Yoke Right, I modsætning til Tesla

Som identificeret af nutidens kammerat og lejlighedsvis bidragyder til Jalopnik, Bozi Tatarevic på Twitter, den kommende Lexus RZ gør brug af fuldstændig elektrisk styring til at afkoble rattets handlinger fra handlingerne fra hjulene, der styrer. Ved hjælp af denne opsætning kan Lexus ændre, hvor meget en chauffør ønsker at vise åget med det formål at låse indgangshjulene fuldstændigt – i tilfældet med RZ introducerede firmaet det helt ned til lavere end én fuld flip .

Lexus er ikke den primære til at gøre brug af fuldstændig elektrisk styring, Infiniti lancerede ekspertisen igen i 2014. Dog fuldstændig afkobling af rattet fra styretøjet stativ er én ting, selv Tesla ikke har opnået, men — virksomheden ser indholdsmateriale ud til gentag på strøm-assisteret styretøj moderat end forstyrre den normale forbindelse. Ironisk, ikke sandt?

Billede til artiklen med titlen How Lexus Got The Yoke Right, I modsætning til Tesla

RZ kører på den samme platform, fordi Toyota bZ4X og Subaru Solterra, dog kun Lexus og ‘Yota vil få åget. På Subarus seneste pressebegivenhed for Solterrabekræftede virksomheden, at virksomheden ikke havde planer om at tage det normale rat væk – uanset dets interferens med crossoverens måleklynge.

Toyota og Lexus, ser det ud til, har vedtaget åget for at holde sig væk fra den særlige fejl. Selvom det rejser spørgsmålet: Var det faktisk nemmere at dyrke et helt nyt styresystem end at omarrangere indersiden?

Leave a Reply

Your email address will not be published.