June 30, 2022

Jio, Airtel og Vi bør koncentrere sig om høj servicekvalitet efter en række takststigninger

Reliance Jio, Bharti Airtel og Vodafone Concept (Vi) bør være opmærksomme på den servicestandard (QoS), de leverer til kunderne efter en række takststigninger. Der er ingen tvivl om, at der vil være en anden sfærisk løn, når du tager takststigninger senere i 2022. De ikke-offentlige teleselskaber ændrer markedsdynamikken ved bjergbestigningstakster.

Jo ekstra omkostningerne stiger, jo ekstra bliver det til premium og høj kvalitet. Men spørgsmålet er, vil de indiske teleselskaber have mulighed for at bo så meget som kundernes forventninger? Med lavere takster var den faktor, som folk målrettede på, hvem der i det væsentlige leverede de billigste planer. Men med større takster vil det for mange vise sig at handle om, hvem der har råd til de mest effektive udbydere.

Som shopper ville du ikke ønske at bruge penge på en plan med en teleoperatør, der måske ikke rent faktisk tjener dine behov for fællesskabsforbindelser. Problemet med det indiske marked er, at der er mange lavtbetalende kunder, og der er kun få teleoperatører.

På grund af Indiens indbyggere har selv teleselskabet, som ikke har 4G, men over mere end 50 millioner energiske abonnenter. Virksomheder svarende til Jio og Airtel har mere end 400 millioner og 350 millioner abonnenter.

Overbelastning i lokalsamfundet en reel ulempe med 4G i Indien

Overbelastning af lokalsamfundet er en reel ulempe for folk i Indien. Der er hundredtusindvis af kunder og kun få operatører til at opfylde deres efterspørgsel. I de fleste områder af nationen er der ikke tilstrækkelig fællesskabskapacitet til at håndtere efterspørgslen efter informationsbelastning, der genereres i myldretiden.

Hvis dette bliver ved med at ske selv efter takstforhøjelserne, vil det betyde, at kunderne betaler mere kontant for et lignende overbelastede netværk, som de plejede at få for meget færre penge. Med 5G er den fællesskabskapacitet, der modtages, ikke en vanskelighed, men ikke hver shopper går til at ændre til 5G-udbydere, og selv teleselskaberne forventes at tage deres slik tid til at lykkes i hver krog af nationen med 5G-netværk.

4G-netværk kan ikke klare den belastning, de indiske kunder efterspørger i myldretiden. Ikke desto mindre er det værd at bemærke, at i sammenligning med to eller tre år igen, i 2022, er effektiviteten af ​​4G-netværkene på et medianfundament forbedret.

Men der er ikke desto mindre en langvarig løsning at gå for folk at have mulighed for at være helt afhængige af 4G-netværk for noget, de gør på deres smartphones, bærbare computere og ekstra.

Det teleselskab, der muligvis har evnen til at levere de mest effektive og mest premium-udbydere, ville være vinderen inden for perioden med takstforhøjelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.