June 30, 2022

Dominos indtjening

{Photograph}: Shutterstock

En blanding af stigende inflation, omicron-varianten og personalemangel ramte Domino’s Pizza besværligt inden for første kvartal, oplyste virksomheden torsdag, da hvert bruttosalg og indkomst faldt, mens ledere advarede om udfordringer, der ville fortsætte i dette år.

Bruttosalget i identiske butikker i USA faldt med 3,6 % i kvartalet, der sluttede den 26. april, den værste effektivitet i mere end et årti og anden gang i tre kvartaler, at kæden rapporterede et fald i det vigtige mål.

Internetindtjening faldt 22,8% til 91 millioner dollars, eller 2,50 dollars per aktie, korrekt under Wall Road-forventningerne på 3,07 dollars, i overensstemmelse med webstedet Earnings Whispers. Virksomheden skyldte faldet på faldende indtjening fra firmabutikker og leverandørkædedrift. Firmadrevne butikkers bruttosalg i samme butik faldt 10,5% i kvartalet, i modsætning til et fald på 3,2% for franchisetager-ejede steder.

Omsætningen steg 2,8% til kun over $1 mia.

“Vi konfronterede en række forskellige modvinde inden for det første kvartal, fra omicron-stigningen, til personalemangel til hidtil uset inflation, som pressede vores resultater,” udtalte Ritch Allison, der overdrager CEO-jobbet til Russell Weiner den 1. maj. bekendtgørelse. “Vi implementerer aktivt metoder designet til at håndtere dem. Ikke desto mindre regner vi med, at nogle få af disse modvind er tilbøjelige til at fortsætte yderligere ind i 2022.”

Dominos bruttosalgsudfordringer inden for kvartalet førte til et fald på 1,4 % i udviklingen af ​​bruttosalget i USA i detailhandelen, som inkorporerer indkomst genereret af alle butikker.

Men operatører fortsatte med at bygge butikker. Virksomheden åbnede 37 nye steder i USA inden for kvartalet og yderligere 176 internationalt og driver nu mere end 19.000 steder i verden.

Ikke desto mindre bød kvartalet på udfordringer for Domino’s i modsætning til dem, som virksomheden havde set i mere end et årti, hvilket lagde pres på virksomhedens lagerbeholdning. Aktierne i Domino’s er faldet med en 3. til dette punkt i år, og afsluttede et løb, der startede ganske enkelt efter Nice-recessionen og tog aktieværdien fra de lave enkeltcifrede til mere end $500.

Allison introducerede sin pension tidligere i år og overdrog ledelsen til den mangeårige regering Weiner, mens den tidligere administrerende direktør David Brandon vil udvikle sig til den øverste formand.

Det Ann Arbor, Mich.-baserede firma har kæmpet mere end andre producenter med mangel på drivere, som har skadeservice på et tidspunkt, hvor konkurrenterne for leveringsordrer forbliver hårde. Kæden ser muligvis en normalisering af efterspørgslen efter udbud, da kunderne har været ekstra ude og gå, normalt i de nuværende måneder.

Domino’s bruttosalg i samme butik

Udbud: Firmaundersøgelser, SEC-ansøgninger

Medlemmer hjælper med at gøre vores journalistik mulig. Skift til et Restaurant Enterprise-medlem, mens vi taler, og lås op for unikke fordele sammen med ubegrænset adgang til alt vores indholdsmateriale. Tilmeld dig lige her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.