June 29, 2022

Richmond er et rent fødested for en restaurant som JewFro. Konføderationens tidligere hovedstad var tæt afhængig af en handel med slaveri, som primært fungerede i det, der nu er JewFros kvarter. Allerede i 1790 kunne Richmond prale af de fjerdestørste jødiske indbyggere i nationen, i overensstemmelse med det jødiske digitale bibliotek. Det indfødte jødiske kvarters forhold til sorte beboere har længe været fyldt. Det anslås, at 75% af jøderne i Richmond ejede slaver af afrikanere, der oprindeligt var blevet til i det borgerlige slag. Navnlig efter Holocaust øgede jøder i Richmond deres hjælp til borgerrettigheder, men allerede da de beskæftigede sig med diskrimination og frygtede et tilbageslag, gjorde de det typisk bag kulisserne, i overensstemmelse med Virginia Middle for Digital Historical fortid.

På nuværende tidspunkt er Richmonds indbyggere næsten 50 % sorte, sammen med små samfund af afrikanske immigranter. Det er desuden bopæl til et beskedent dog energisk jødisk kvarter. JewFro er ikke den ene indfødte indsats for at håndtere de 2 gruppes delte historier; the Jewish Group Federation of Richmond samarbejdede med organisationer ligesom Black Historical past Museum og Cultural Middle of Virginia om et akademisk program om jøder inden for Civil Rights Motion finalen Black Historical past Month, for eksempel. Men restauranten er nok det mest sete og igangværende forsøg på at fremme tværkulturelle relationer mellem sorte og jødiske samfund i denne metropol.

Før JewFro åbnede, har der faktisk allerede været spisesteder, der serverer jødiske eller afrikanske måltider i Richmond. Lokalbefolkningen elsker blandt andre Perly’s Deli, Africanne on Fundamental og Nile. Med JewFro får Owens og hans kammerater én ting andet – en crossover, der udvider grænserne for de køkkener, den omfatter.

At løse problemer på en anden måde har krævet skolegang, sammen med for spisende gæster – og typisk endda husholdninger – med stærke følelser omkring deres yndlingsmåltider. Augenbaums personlige bedstefar kunne ikke overveje, at restauranten tog $18 for hakket lever, en historisk beskeden og rimeligt prissat ret i Ashkenazi-jødiske samfund, som Augenbaum laver med inkludering af foie gras.

Ved at trække sig fra en række forskellige kulturer, men afvige fra dem alle, sigter JewFro mod at levere en ekspertise, der tvinger spisende gæster til at antage tidligere simple fortællinger. Det begynder med restaurantens sandsynligvis fyldte identifikation, som nogle lokale ikke er sikre på at lære at fortolke, og fortsætter med menuen, som indeholder en ordliste, der forklarer, at “kishka” er en jødisk pølse lavet med schmaltz, og “dukkah” er en Egyptisk nødde- og krydderiblanding.

Der er ikke noget historisk jødisk eller afrikansk om JewFros metode. Det er netop formålet. “Vores mål er at minde dig om den faktor, du er vant til, men gør det i en tilgang, der er ny,” siger Hovnanian. “Personer er faktisk begejstrede for det, efter at de er kommet sig over det foreløbige chok af ‘Hvad er det for et sted?'”

For mange Richmonders, der er strømmet til restauranten, er JewFros ukonventionelle metode forfriskende.

{Photograph} af Grade Solomon

Leave a Reply

Your email address will not be published.