June 29, 2022

Beskyttelseseffektivitet er afgørende for mobiloperatører, når de kommercialiserer 5G New Radio (NR) netværk. I modsætning til LTE-programmer fungerer NR-programmer ved større frekvensbånd, hvilket fører til større vejtab og dårligere beskyttelseseffektivitet.

I overensstemmelse med Ericsson gør den direkte indvirkning, som beskyttelsen har på tjenestens høje kvalitet, driftsomkostninger og investeringsomkostninger, det til et nøglespørgsmål for hver kommercialisering og konkurrenter.

“I Rel-17 har 3GPP genkendt PUSCH [physical uplink shared channel] som en mulig beskyttelsesflaskehals. For at forbedre PUSCH-beskyttelsen overvejer 3GPP mekanismer til gentagelse og hjælp til transportblokbehandling over et antal slots. Desuden specificerer Rel-17 mekanismer til at assistere demodulation reference sign (DMRS) bundling gennem PUSCH-gentagelser og signaleringsassistance til dynamisk PUCCH [physical uplink control channel] indikation af gentagelsesproblem,” nævnte Ericsson.

3GPP har desuden berømt, at beskyttelse er blandt de nøglekomponenter, som en operatør overvejer, når de kommercialiserer mobilkommunikationsnetværk, som et resultat af dets direkte indvirkning på tjenestens høje kvalitet ud over capex og driftsomkostninger. “Mange internationale lokationer laver ekstra spektrum i FR1, svarende til 3,5 GHz, hvilket normalt er i større frekvenser end for LTE eller 3G,” nævnte gruppen i et dokument om forbedring af 5G NR-beskyttelse. “Desuden er NR i sammenligning med LTE designet til at fungere ved meget større frekvenser svarende til 28 GHz eller 39 GHz i FR2. Som et resultat af større frekvenser er det uundgåeligt, at wi-fi-kanalen kan blive genstand for større stitab, hvilket gør det sværere at tage sig af en rigelig høj servicekvalitet, der i det mindste svarer til den for ældre RAT’er.”

Rel-17-forskningsprodukterne “Undersøg om NR-beskyttelsesforbedringer” undersøgte forbedringerne for PUSCH, PUCCH og forskellige kanaler/advarsler.

Målet med dette forskningsprodukt var at kontrollere potentielle muligheder for forbedring af beskyttelsen for særlige eventualiteter for hver FR1 og FR2. De detaljerede mål er som følger.

– Måleventualiteterne og virksomhederne omfatter:

– By (udendørs gNB, der betjener indendørs UE’er) tingenes tilstand og landdistrikternes tilstand (sammen med alt for lange afstande på landet) for FR1

– Indendørs tilstand af anliggender (indendørs gNB, der betjener indendørs UE’er), og beton-/forstadsforhold (sammen med udendørs gNB, der betjener udendørs UE’er og udendørs gNB, der betjener indendørs UE’er) for FR2.

– TDD og FDD for FR1.

– VoIP- og eMBB-tjeneste til FR1.

– eMBB-tjeneste som første prioritet og VoIP som anden prioritet for FR2.

– LPWA-virksomheder og eventualiteter bør ikke inkluderes.

– Etabler baseline beskyttelseseffektivitet for hver DL og UL for ovennævnte eventualiteter og virksomheder baseret for det meste på link-niveau simulering

– UL-kanaler (sammen med PUSCH og PUCCH) er prioriteret til FR1.

– Hver DL- og UL-kanal til FR2.

– Etablere effektivitetsmålet for beskyttelsesforbedring, og undersøg de potentielle muligheder for beskyttelsesforbedringer for ovennævnte eventualiteter og virksomheder

– Målkanalerne omfatter i det mindste PUSCH/PUCCH

– Undersøg forbedrede muligheder, f.eks. tidsområde/frekvensområde/DM-RS-forbedring (sammen med DM-RS-løse transmissioner)

– Undersøg de ekstra forbedrede muligheder for FR2, hvis nogen

– Overvej effektiviteten af ​​de potentielle muligheder, der hovedsageligt er baseret på simulering af hyperlinkstadier.

“3GPP havde indvilliget i at foretage specifikationsændringer for at forbedre beskyttelsen af ​​NR. 3GPP-forskningen opdagede, at NR’s UL-kanaler er flaskehalse for beskyttelse. På grund af dette forhold indvilligede 3GPP i at udvikle og specificere en række forbedringer af UL NR viden og UL NR management kanaler. Disse UL-beskyttelsesforbedringer burde tilføje 5-6 decibel (dBs) yderligere beskyttelse til NR,” nævnte Gus Vos, chefforsker for knowhow-krav hos Sierra Wi-fi, på forhånd i en weblog på mindfuelldailly.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.