June 29, 2022

Proximity Providers (ProSe), der først blev lanceret i lancering 12 af 3GPP-specifikationerne, er en D2D (Machine-to-Machine) knowhow, der gør det muligt for LTE-enheder at registrere hinanden og tale ligeud.

Sammenlignet med nuværende D2D- og proximity networking-anvendte videnskaber giver ProSe en hel del distinkte fordele sammen med højere skalerbarhed, håndterbarhed, privathed, sikkerhed og batterieffektivitet. Den nuværende indsats for at kommercialisere ProSe bliver ført i spidsen af ​​den generelle offentlige sikkerhed og krævende kommunikationssektor. Ikke desto mindre, selvom foreløbige investeringer i ProSe-aktiverede enheder sandsynligvis vil blive skubbet af disse to sektorer, findes der desuden et meget større alternativ inden for industriområdet. Celleoperatører kan udnytte ProSe til at levere en række B2B-, B2B2C- og B2C-udbydere, der er afhængige af nærhed, sammen med blandt andet promovering, sociale netværk, spil, videresendelse af besøgende til wearables og V2X (Car-to-Every-del)-forbindelse.

Nationwide Institute of Requirements and Know-how (NIST) udtalte i en rapport, at “et kardinalkrav for offentlig sikkerhedskommunikation er at tilbyde en direkte kommunikationsfunktionalitet, der ikke kræver nogen infrastruktur og tillader førstehjælpere at tale med succes. Direkte kommunikation er vigtig, når infrastrukturbaseret kommunikation ikke vil være tilgængelig, eller når dækning dikterer, at direkte kommunikation skal bruges.”

I overensstemmelse med en rapport fra First Responder Community Authority havde tekniske teams hos 3GPP på forhånd aftalt, at omfanget af 5G ProSe i Launch 17 ville komme med direkte UE-til-UE-kommunikation ud over UE-til-netværksrelæ. “5G ProSe UE-til-UE-relæ vil sandsynligvis blive tænkt på til Launch 18-omfanget, og der kan være vital dialog for at øge mulighederne for at inkorporere multiple-hop-relæer for yderligere at forlænge beskyttelsen uden for netværket, hvilket er afgørende for den offentlige sikkerhed.” Det oplyser FirstNet Authority.

“For 5GS forventes nærhedsudbyderne at være et væsentligt system, der gør det muligt at hjælpe adskillige formål og udbydere. I Rel-16 er den PC5-baserede hovedsagelig struktur og kommunikation udviklet til at hjælpe overlegne V2X-udbydere. Ikke desto mindre er der ekstra nærhedsrelaterede servicefornødenheder end servicefornødenheder, der er belagt med det nuværende Rel-16 eV2X-arbejde,” sagde 3GPP.

“For at være i stand til at hjælpe nærhedsudbydere i 5GS baseret hovedsageligt på SA1-fornødenheder, har SA2 igangsat undersøgelsen af ​​merchandise “Forskning i systemforbedring for nærhedsbaserede hovedsagelig udbydere i 5GS”. Samt vil SA2 udvikle en helt ny ramme til at understøtte nærhedsudbydere i 5GS, dvs. at bruge en standardramme til at understøtte hver enkelt offentlig sikkerheds- og industriel nærhedsudbyder. Dette kan gøre 5G’s nærhedstjenestesikkerhedsforløb helt anderledes end 4G og kræve ny ydeevne sammen med den inden for de nuværende ProSe- og eV2X-specifikationer,” tilføjede 3GPP.

3GPP tilføjede, at målet med undersøgelsen af ​​systemforbedring for nærhedsbaserede udbydere i 5GS var at tilbyde assistance til ProSe Direct-opdagelse, ProSe Direct-kommunikation, UE-til-fællesskab-relæ, UE-til-UE-relæ, valg af direkte kommunikationsvej mellem PC5 og Uu og PC5 Serviceautorisation og dækning/parametertildeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published.