June 29, 2022

Billede til artiklen med titlen GM Factory Workers in Mexico Tjen $3 i timen og ønsker en forhøjelse

Fotografi: GM

Personale på den største Grundlæggende motorer produktionsanlæg i Mexico beder om en elevator. En nydannet fagforening på fabrikken, det sted, hvor mange arbejdere på mellemniveau tjener omkring 3 USD i timen, er på jagt efter en lønforbedring på 19,2 procent, der kan give nogle lønninger så høje som 6,62 USD i timen, i tråd med en rapport fra Reuters.

Lønstigningen ville hjælpe personalet på fabrikken i Silao, Mexico, med at tage sig af den løbske inflation i landet, i øjeblikket over 7 %. GM imødegik med en foreslået lønforbedring på tre,5 %, som SINTTIA, den nydannede fagforening på fabrikken, benævnt et slag i ansigtet.

Den komplicerede Silao slår ud mere end tusind Silverado og Sierra køretøjer om dagen, i overensstemmelse med GM:

Reuters opkald køretøjerne værd, hvilket er en underdrivelse. Chevrolet Silverado (mærket Cheyenne i Mexico) og GMC Sierra er veritable pengekøer for den amerikanske auto large. Køretøjerne har givet GM en markedsandel på 32,5 % af deres del af det amerikanske bilmarked – eller blot et par tredjedele af alle lastbilers bruttosalg i USA. efter al sandsynlighed en kæmpe del af indtjeningen, der GM har for nylig postet.

Bilproducenten forventer at tjene et sted mellem $9,6 og $11,6 milliarder i 2022. Disse fremskrivninger sammen med nye arbejdsretlige retningslinjer, som kan være en del af USMCA forlig, har bemyndiget GM-personale i Mexico til endelig at bede bilproducenten om at håndtere lønforskellene mellem ansatte i USA og Mexico. GM’s produktionsenhedspersonale i USA begynder ved $17,50 i timen.

Alejandra Morales er sekretær for fabrikkens nye fagforening, SINTTIA (oversat: Nationwide Imparial Labour Union Of Automotive Workmen And Workwomen). Morales informerede Reuters om, at den ønskede forhøjelse ville hjælpe med at bekæmpe inflationen, tage højde for anlæggets forhøjede produktion og bekæmpe den faldende købsenergi i pesoen i en tid, hvor GM’s indtjening i amerikanske {dollars} er solid.

Den uvildige SINTTIA-fagforening ændrede en anden fagforening, der stort set fungerede uden modstand i Silao i omkring 25 år. I det punkt, fagforeningen angiveligt repræsenterede medlemmer dårligt og blev anklaget for korruption og bestikkelse, der skulle holde medarbejdernes løn nede.

Deadline for forhandlinger er kunne 31, og SINTTIA siger, at det er i stand til at strejke. Personalet er angiveligt ikke optimistisk med hensyn til lønforbedringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.