June 30, 2022

Rally har hele tiden været massivt i Indonesien, og i meget lang tid har rallybiler fra Mitsubishi været en favorit i området. Det er da ikke noget chok, at Mitsubishier også er vellidte på det fanatiske marked lige her.

Lancer Evolution er faktisk den bil, som alle har brug for, men den er så fascinerende i Indonesien, at de hver især er udmattende at opsøge og dyr. Og ligesom hver anden JDM-effektiv bilindustri, har omkostningerne udelukkende været ledet efter en metode inden for de foregående par år.

Speedhunters_ARD_5027

Dette er faktisk bare ikke én ting, der er karakteristisk for Indonesien; det er overalt. Og stigende værdier har ikke blot haft indflydelse på ryddelige biler. Hvis det er den præcise mannequin, vil selv en absolut kurvetui være pris gode kontanter. Den Lancer Evolution II RS, der blev spurgt om lige nu, var ikke i en usund situation, da dens ejer Hakim opdagede den. Det var simpelthen ikke i et enkelt stykke.

Speedhunters_ARD_5063

I et tidligere liv var Evo’en blevet samlet i Indonesien, men et sted langs vejen blev den formindsket til en nøgen skal med sit unikke rullebur og en hel masse skraldespande fyldt med komponenter. Når alt kommer til alt, har ikke alle komponenterne været der (chok, chok), og det endte med at tage et stykke tid for Hakim at opspore, hvad der manglede og gøre Mitsubishi køredygtig igen. Prøver på bilindustrien nu, selvom det var tiden brugt rigtigt.

Speedhunters_ARD_5078

Hvis nogen prøver billederne af denne Evo II og stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor den ser ud til at være som en Evo III, kommer det blot helt ned til det valg, Hakim foretog, da han placerede den igen kollektivt. Produktionsenheden Evo III-pakken ser ud til at være pæn og passer til hver Evo I og Evo II, så hvorfor ikke?

Speedhunters_ARD_5735
Speedhunters_ARD_5721

Den ene anderledes udvendige ændring er hjulene, og Hakim har også lavet et behageligt alternativ lige her. Ekstremt letvægts Desmond Regamaster Evos i en 16×8-tommer pasform pryder alle 4 hjørner, pakket ind i Yokohama Neova-dæk. ISX coilovers bærer derefter Evo en lille smule tættere på bunden for noget synligt og beskæftiger sig med forbedring.

Speedhunters_ARD_5652

Uanset Lancers rally-historiske fortid, centrerede Hakims plan for genopbygningen hele tiden, at den blev til en hurtig vejbil, og det omtales som en motorforbedring. Evo kører fortsat en 2.0L 4G63T, men på grund af forskellige indvendige og udvendige ændringer foretaget af Progressive Motorsport i Bundung, yder den nu 370 hk. Det er meget i en letvægts Evo RS.

Indvendigt er Mitsubishi firecylindrede blokoptioner CP støbte stempler og Manley støbte plejlstænger, hvorimod DOHC 16-ventil cylinderhovedet blev håndteret til en fuld port og polerede, større ventiler og eftermarkedsknaster.

Speedhunters_ARD_5662

Forøgelsen kommer ved hjælp af en Garrett turbo monteret på en tilpasset ens længde skærebord sammen med en Turbosmart Hyper-Gate45 wastegate. Der er desuden et tilpasset forbrugsmanifold, fuldt rustfrit udstødningssystem og et Haltech-motoradministrationssystem i mejetærskeren.

Speedhunters_ARD_5099

Drivlinjen er også blevet passende opgraderet, først takket være en Cusco Cross Mission gearpakke med tæt forhold til at drage fordel af motorens energiforsyning. Det er forbundet med en OS Giken dobbeltpladekobling og Cusco-differentialer med begrænset slip indgang og bag.

Speedhunters_ARD_5640
Speedhunters_ARD_5688

Som en homologationsmannequin rettet mod private rallygrupper var Evo II RS en nøgne knoglemaskine, og det er mest tydeligt i kabinen, hvor vinyldørsspillekort med oprullede hjemmevinduer og fravær af lydværktøjer har været almindelige specifikationer. Som nævnt tidligere havde denne bil desuden et rullebur tilføjet til sine konkurrenters brug, så Hakim beholdt det og konstruerede efter motorsportstemaet.

Tilføjelserne omfatter et par Sparco Evo 2-sæder med Sabelt-seler, et Ralliart-rat og -skifteknap og et par Defi-målere. Denne ‘ALS’ swap har ikke været operativ af den grund, at genopbygningen, men anti-lag ville bestemt ikke være malplaceret lige nu.

Speedhunters_ARD_5072

At udføre biler vil være skræmmende ved det perfekte af tilfælde, så hatten af ​​for Hakim for at se denne ved hjælp af til færdiggørelse fra intet større end en nøgen skal.

Rick Muda
Instagram: ardskellig

Leave a Reply

Your email address will not be published.