June 30, 2022

Dr. Morgaine Gaye fejer en hånd over sin blonde faux-høg og smiler til mig ved hjælp af store lilla-tonede briller. Hvis hun ikke ser ud til at være en del af en selverklæret “måltids-futurolog”, ved jeg ikke, hvem der gør. Det lange løb, fortæller hun mig med sin hurtige britiske accent, handler om Air Protein, et produkt, der gør brug af højteknologisk fermentering til at vise kuldioxid ind i hanen, eller lige meget hvad du har brug for, faktisk. Titusinder og tusinder af {dollars} bliver investeret i forskellige proteiner, og luft kan simpelthen være en af ​​mange nøgler til at brødføde verdens 9,8 milliarder mennesker inden 2050.

Det er praktisk talt 2 milliarder ekstra mennesker, end vi (undlader) at fodre lige i øjeblikket, og en fantastisk mængde af den udvikling, forudser FN, vil sandsynligvis være i Afrika syd for Sahara, det sted, hvor ørkenforhold gør landbrug til et problem. Så er der den irriterende situation med lokale vejrændringer. Hvis planeten opvarmer 2,7 niveauer inden 2040, som konsulenternes mission, kan konsekvenserne muligvis være ødelæggende. Vedvarende tørke, oversvømmelser, overdrevent klima, det hele er på skrivebordet. Hvad vil ikke være på skrivebordet: Californiske avocadoer, der forudsiges at være uddøde i 2050.

Den fremragende nyhed er, at måltidshandlen allerede planlægger dette pres, som Amanda Little undersøger i sin afslørende guide Måltidernes skæbne. “Jeg ved ikke, at der er en fremtid, hvorigennem vi alle tager et kig på en tallerken med vafler, der er injiceret med specialiserede vitaminer,” siger hun. “Det ser simpelthen ud som et kulinarisk helvede, ingen behøver at bebo.” Det er frøene, landbrugspraksis, knowhow, vandet, distributionen og forbedringer bag kulisserne, der muligvis kommer til at variere indholdet af vores tallerkener. Hun roder efter avocadoerne (selvom de måske skal dyrkes indendørs … og koster $20 pr. pop).

For at se, hvordan vejen frem for måltider kan se ud, har vi talt med konsulenter for at give dig menuforudsigelser på længere sigt. For årene 2023 og 2024 leverede forskere deres indsigt i, hvordan måltider kan ændre sig. Men i 100 år fra nu af – i år 2122 – talte vi med personer, der ikke har været bange for at komme med nogle vovede påstande: science fiction-forfattere. Se det hele nedenfor.

2032: 10 år

I løbet af det efterfølgende årti vil købmandsforretninger lagerføre celledyrkede proteiner. Stamceller opsamles, anbringes i bioreaktorer og tilføres vitaminer som glukose, så de udvikler sig til dyrefri hane, oksekød, svinekød og endda and (i forhold til de kødmuligheder, vi har lige nu, som er fremragende efterligninger lavet med plantevarer). Disse proteiner ønsker ikke plads til at græsse og uddrive metan, spilder ikke uspiste elementer fra et dyr og er meget mindre tilbøjelige til at inkludere mikroorganismer som salmonella. Det er den hinsides tidligere burger.

Illustration af Haruko Hayakawa

Menuen

  • Upside Meals’ celledyrkede hamburger, lavet i et laboratorium i Berkeley, Californien.
  • Dyrefri amerikansk ost lavet med proteinpulver model Excellent Days patenterede kofri valleprotein.
  • Bolle bagt med Kernza-hvede, et solidt korn med lange rødder, der holder på vandet og forynger jorden.
  • Good old school pickles kommer ingen steder hen – gå ikke i panik.
  • Hummus lavet med genetisk redigerede kikærter, der kan møde overdreven varme og tørke.
  • Måltider-affald-eliminerende upcyclede bygcroutoner beriget med algepulver (det er næringstæt og et ideelt bindemiddel, plus alger tiltrækker ekstra CO2 i luften end træ gør).
  • Facetsalat med romainesalat fra en indendørs lodret gård, som kan transportere indfødte produkter til tætpakkede storbyfaciliteter (det sted, hvor befolkningstallet forventes at fordobles i 2050) uden behovet for landbrugsjord og endda solenergi.
  • Hidden Valley Ranch dressing, ikke desto mindre den regerende ranchmester, dog forhåbentlig fra en komposterbar klemflaske til den tid
  • Et knirkende rent glas med husligt (hyper-) filtreret, genbrugt, lækkert spildevand. Inden for det efterfølgende årti vil en stor del af verden opleve mangel på moderne vand, og prisen vil forbedres, især i tørre klimaer, der allerede importerer vand, som Californien.

2042: 20 år

Tilpasset vitamin var den sætning, jeg hørte mest fra måltidskonsulenter, som f.eks. toppen af ​​R&D hos PepsiCo, som for nylig lancerede et svedplaster for at fortælle dig, mens du vil have ekstra Gatorade (typisk). Hvad 23andMe gjorde for genetik, vil vi se inden for vitamin- og tarmsundhedsafdelingerne. Tænk på et armbåndsur, der pinger dig, når dit natrium er for højt. Fedt nok! Uhyggelig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.