June 30, 2022

Ford laver F-150 Lightning elektriske pickupper til købere, og en anden elektrisk lastbil kan simpelthen være mere end et par år væk. Volta har massive erhvervsvarebiler uden hensyn til indvendig forbrænding. Og Nissan håber, at solid-state celler skaber endnu højere elbiler senere inden for tiåret. Dette og ekstra, lige her kl Uerfarne bilanmeldelser.

Nissan udviklede straks i fællesskab battericellerne til sin banebrydende Leaf elektriske bil; nu følger den samme filosofi med celler i fast tilstand, som den hævder, skal være derude i en el-bil i produktion i 2028. Cellerne er uden tvivl “en sportsforandring for demokratisering af elbiler,” baseret på Nissan, med potentiale til at dobbelt effekttæthed efter vægt, hvorimod det giver en tredjedel af hurtigopladningstiden og en fokuseret værdi på $75/kwh – alt dette kan også få beregningerne til at fungere for større elektriske varevogne og SUV’er.

Ford bekræftede i går, at Michigan begyndte at producere til 2022 F-150 Lightning elektriske pickup – selvom der i øjeblikket ikke bliver taget imod ordrer til lastbilen. Ford nævnte, at den ville udvikle Lightning-produktionen til 150.000 genstande årligt i 2023, og administrerende direktør Jim Farley præciserede, at den Tennessee-byggede elektriske lastbil til massemarkedet, der skulle laves fra 2024, ikke blev en efterfølger til Lightning; det vil sandsynligvis være sammen med det.

Og den helt nye serie af elektriske erhvervsvarevogne afsløret af Volta Vehicles of Sweden skalerer fra omkring 16.500 til 35.000 kilo, men der er en forskel, der er tydelig fra begyndelsen: Disse modetyper var ikke designet til indvendig forbrænding på nogen måde. Det faldende kørested placerer drivkraften på alléstadiet, hvilket tillader et større udsigtsniveau for fodgængere og indstigning.

__________________________________

Overhold anmeldelser af uerfarne biler på Fb og Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.