June 28, 2022

Lotus og Good er de 2 nyeste bilproducenter til at anbringe SUV-sektionen. Sidste måned tilbød den britiske model Eletre, dens første SUV og betragtes som en af ​​mange, der kan ankomme i løbet af de følgende år. Tidligere på måneden afslørede Good #1, en B-SUV, der er på grund af rival med Mini Countryman. Disse varer er et svar på den bruttosalgsvækst, der har skubbet udviklingen på grund af 00’erne.

Da disse biler normalt er dyrere og primært baseret på almindelige køretøjsplatforme, tjener bilproducenterne flere penge på dem. Metoden er ret simpel: de udvikler en enkelt platform og foreslår en række mode- og kropstyper, hvor SUV’en er den højeste inden for priskonstruktionen. Værdhullet er lidt vigtigt, baseret på informationen fra JATO Dynamics.

I Italien er en B-SUV for eksempel 35 % dyrere end en B-Automotive. Dette hul falder til 11% inden for F-sektionen (den elegante). I gennemsnit er en SUV (alle undersegmenter) 33 % dyrere end en bil (fra B- til F-segmenter). For det meste baseret på dette, er det ret nemt at forstå, hvorfor stort set alle bilproducenter på planeten har mindst én SUV i deres serier.

De 11 undtagelser

Ikke desto mindre er der ikke desto mindre kun nogle få producenter, der ikke er blevet fristet, men af ​​denne vækst. Nogle få af dem er det ikke, fordi det ikke er en del af deres models DNA. Andre har simpelthen ikke aktiverne; og andre er allerede engageret i det.

Du vil ikke være i stand til at opdage en SUV fra Abarth, Alpine, Bugatti, Chrysler, Ferrari, Lancia, Lucid, McLaren, Pagani, Polestar og Ram. Tjeklisten udelukker mindre spillere som Caterham, Morgan, Dallara, Rimac, Koenigsegg og andre.

11 bilmærker uden SUV

I tilfældet med Alpine, Ferrari og Polestar forventes en SUV at nå inden for de efterfølgende 2 år. Virkelig, Ferrari Purosangue vil blive afsløret inden for de kommende måneder. Bortset fra Ferrari ønsker disse producenter en SUV for at kunne opnå ekstra trækkraft som forholdsvis nye producenter. Chrysler skal være yderligere engageret i én ting, men der har ikke været noget bekræftet.

Andre som Bugatti, McLaren eller Pagani er anerkendt som superbilproducenter, og efterfølgende vil en SUV ikke være en forrang, men. Ikke desto mindre er dette på grund af ændringer, hvis Ferrari SUV’en viser sig at opnå succes og uskyldig i modellens billede.

Så igen, Ram, den sjettestørste model af Stellantis’ bruttosalg, overvejer bare ikke sin positionering som en varevogns- og letvægtsmodel for erhvervsbiler.

Lucid har simpelthen begyndt sin rejse som en upartisk model, men det andet trin skal være en SUV. Abarth og Lancia er klar til ekstra merchandise, men til dato har produktplanlægningsskærmene ikke talt om en SUV i deres fremtidige lineups.

10 mærker med de fleste SUV-modeller - grafisk

Forfatteren af ​​artiklen, Felipe Munoz, er Automotive Business Specialist hos JATO Dynamics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.