June 30, 2022

Billede til artiklen med titlen Det er et dårligt tidspunkt at købe noget undtagen en Dodge Caliber SRT4

Billede: Stellantis

Hvor besværligt det end er at overveje, var der så snart et tidspunkt, der ikke var så voldsomt langt tilbage, hvor amerikanske bilproducenter havde været midtvejs begejstrede for at promovere rimeligt prissatte effektivitetskøretøjer. Chryslers ydelser på dette område toppede med Neon SRT-4, en bil, der var lærebogens definition af én ting billig og normalt uønsket eksponentielt forbedret med en overflod af energi. Dens efterfølger – den murstensformede mini-wagon hot-rod set ovenfor – huskes ikke ret så kærligt. Hvilket antyder, at det kan være en musik, selv lige i dette øjeblik.

For at være oprigtig glemte jeg med hensyn til eksistensen af ​​Caliber SRT4 den samme måde, jeg glemte de forskellige sange, der toppede Billboard Sizzling 100 rekord for 2007, de 12 måneder det kom her ud. (Jeg desværre gjorde genkald “Hey There Delilah”, som ikke desto mindre har den uhyggelige evne til at få mig til at få brug for at skubbe mine organer ud på trods af alt denne gang.) En aktuel strøm Jalopnik-medarbejderne lavede for GR Corolla streg en akkord i min hukommelse. Caliber SRT4 var en meget vilde biler, og jeg tror, ​​at faktor af dens historien er blevet malplaceret gennem årene.

Tag dens hjul, for eksempel. Dette kompakt bilindustrien kom hertil med 19-tommer legeringer fra produktionsanlægget. Store krom 5 eger, der sad inde i 225-bredde gummi. Du ville børste din emalje i disse fælge, og alle 4 tilsammen vejede højst sandsynligt lige så meget som en Omni. De modsatte iøjnefaldende tal kom tydeligt frem takket være drivaggregatet, der med en vurdering på 285 hestekræfter var omkring 65 % ekstra højeffektivt end de to,4-liters firecylindrede i en ekstraordinær kaliber.

Uanset SRT4’s superlativer, vigtige svar var form for middelmådig. Det var bilindustrien, der gav en yngre Matt Hardigree en eksistentiel katastrofe. Når du først hører nogen sige “SRT4”, kan du muligvis næsten sikre dig, at de taler om neon og aldrig dette monument til mid-aughts ekstra. Og så er disse billige.

Billede til artiklen med titlen Det er et dårligt tidspunkt at købe noget undtagen en Dodge Caliber SRT4

Jeg var nysgerrig efter, hvordan entusiaster med dybe lommer ser den mindre elskede SRT4, så Bring a Trailer var naturligvis min første destination. Bare en har krydset blokken der – sidste december – og det skete som en næsten helt ny 2008-forekomst, der var blevet gemt af en sælger. Det kostede 27.500 dollars. Påmindelse om, at dette var en bil til $25.000, da den var ny; justeret for inflation, ville den værdi $33K lige nu. Et uberørt eksemplar af museumskvalitet af en bil, på et offentligt salg websted, der fremstiller suckers til sport, fremme for lavere end det skal sin første køber uden reserve. Det er bemærkelsesværdigt hos BaT.

Her er en rigtig fin en i Austin, TX til $13K, selvom den absolut er den dyreste, jeg har set.

Den boble udvendigt, det sted de konventionelle personer er, shopping Autotrader til Caliber SRT4’er landsdækkende genererer en håndfuld billige valgmuligheder. Overraskende inventar, rene køretøjer med masser af miles – selvom ikke så mange, som du ville antage – svævende simpelthen over $10K-mærket. Luk de enormt berejste ud og aggressivt modificerede Neon SRT-4’er og sammenlignelige eksempler på disse går til dobbelt så meget.

Er en stabil Caliber SRT4 pris $12K? Muligvis ikke. At eje det med stolthed betyder, at du generelt skal se på det, og der er få værre steder at være end en sen-æra DaimlerChrysler indeni. Drejningsmomentstyringen kan være dum, faktoren er tung, og medmindre du kører helt på motorveje, vil du almindelige miles per gallon inden for lav til midten af ​​20’erne. Jeg siger ikke, at det er en god bil, men identificer hinanden med et 155 MPH prime tempo, der går til samme værdi. Caliber SRT4 er en turbo, der fodrer hjulene, der styrer via en seks-trins guide, koblet til det værste plastik. Det er en snigger, og folk er besværlige med at søge billigt på dette marked.

Leave a Reply

Your email address will not be published.