June 29, 2022

Chipotle mexicansk grill

Billede udlånt af Chipotle Mexican Grill

Chipotle Mexican Grill hævede omkostningerne med yderligere 4 % i slutningen af ​​sidste måned, men det var heller ikke tilstrækkeligt til at dække svævende arbejds- og måltidspriser på burrito-kæden, indførte ledere tirsdag.

Chipotles arbejdsmargin på restaurantniveau for det primære kvartal var 20,7 %, et fald fra 22,3 % i det samme interval på 12 måneder tidligere.

Kædens samlede indkomst steg med 16 % til 2 milliarder dollars sammenlignet med 2021. Bruttosalget i lignende butikker for kvartalet, der sluttede 31. marts, steg 9 %.

Chipotle CEO Brian Niccol, gennem et navn med analytikere, anerkendte den nuværende volatilitet.

“Selvom vores restaurantmarginer forbliver ujævne på grund af inflation, har vi nu magten til at blive påvirket person, mens priserne er risikable,” sagde Niccol, herunder at han var forsikret om, at hans firma ville genvinde sine marginer “over tid.”

Øgede omkostninger til avocadoer, tortillas og mejeriprodukter var det vigtigste slag for Chipotles marginer, hvilket påførte dem, at de faldt under de 22 %-retningslinjer, som den Newport Seashore, Californien-baserede kæde på forhånd havde forudsagt. Chipotle udtalte, at det forventer at se marginer på omkring 25% gennem andet kvartal “forudsat, at vi ikke ser yderligere inflation over vores nuværende estimater,” udtalte finansdirektør Jack Hartung.

Råvareinflationen var 12% til 13% gennem første kvartal.

“Dette har faktisk været det mest besværlige interval, jeg nogensinde har set, når det kommer til råvare, måned-til-måned, kvartal-til-kvartal,” udtalte Hartung. “Det er den bedste inflation, jeg nogensinde har set.”

Hartung sagde, at der ikke er nogen indikatorer for, at måltider eller emballageomkostninger vil falde hurtigt, men at de ser ud til at have stabiliseret sig på det seneste, “i det mindste i mellemtiden.” Han sagde, at det utvivlsomt kunne være en dag efterfølgende 12 måneder tidligere, end priserne begynder at falde.

Arbejdspriserne for det primære kvartal havde været 16,4 %, en stigning på omkring 140 grundfaktorer fra 2021, oplyste virksomheden.

Chipotles spisesteder i øjeblikket er bedre bemandet, end de havde været tidligere end pandemien, sagde Niccol. I øjeblikket er 85% til 90% af modellerne bemandet i tilrådelige områder; præ-pandemi, kun omkring 80% af dem havde været i denne vari.

Chipotle åbnede 51 nye spisesteder i løbet af intervallet, hvoraf 42 havde en ordre forud for Chipotlane, med planer om at åbne i alt 235 til 250 steder inden spidsen af ​​de 12 måneder. Mindst 80 % af disse butikker kan have en drive-thru. Kæden sluttede kvartalet med 3.014 modeller.

Digitale ordrer udgjorde 42% af bruttosalget gennem intervallet, mens bruttosalget i restauranten steg 33% i løbet af de sidste 12 måneder. Omkring 20 % af kædens ordrer havde været til levering.

Chipotle har set “lidt eller ingen modstand” mod dets værdi vil stige, udtalte Niccol i overensstemmelse med et udskrift fra pengeudbydernes websted Sentieo.

“Goh, jeg håber faktisk, at vi ikke behøver at tage ekstra priser,” sagde han. “Den fremragende nyhed er, at vi har fået energi til at lave en overførsel … Vi har bemærket (inflationen) ikke forsvinder, så vi var nødt til at tage den prissætning, vi gjorde. Og forhåbentlig blev det ikke tilfældet. Men når det skal være tilfældet, nu har vi … individerne og prissætningsenergien til at gøre det. Men det er faktisk det allersidste, jeg ville elske at gøre.”

Men den skiftende blanding af digitale ordrer og ordrer i butikken har indflydelse på undersøgelsesdimensionen, udtalte kæden.

Transaktioner steg 5%, men Chipotles almindelige undersøgelse (uanset værdi vil stige) faldt med 6%, sagde Hartung. Det er et resultat af, at digitale transaktioner nogle gange omfavner en række ordrer med øgede vedhæftede gebyrer for ekstramateriale som queso eller guac.

For andet kvartal forventer Chipotle en fremgang i samme butiks bruttosalg på 10% til 12%. År-over-år menuværdien vil stige vil være så høj som 12,5 % gennem andet kvartal, tidligere end at falde til omkring 8,5 % ved udgangen af ​​2022.

Medlemmer hjælper med at gøre vores journalistik mulig. Voks til at blive medlem af Restaurant Enterprise, mens vi taler, og lås op for unikke fordele sammen med ubegrænset adgang til alt vores indholdsmateriale. Deltag lige her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.