June 29, 2022

bugatti type 57 sc atlantic på guggenheim museum
Billede: Bugatti

Mullin Automotive Museum i Californien lånte en overraskende Kind 57 SC Atlantic til Guggenheim Museum Bilbaos nyeste udstilling. Et centralt bilkunstværk på udstillingen, den legendariske bil var bildesigner Jean Bugattis pièce de resistance og betragtes desuden som et af to overlevende unikke eksempler. Bevægelsen. Autos, Artwork, Structure’ udstilling vil formentlig være åben indtil 18. september 2022.

Guggenheim-museets titaniumstruktur er placeret i den nordspanske metropol Bilbao og er uden tvivl en af ​​de mest spektakulære bygninger på det europæiske kontinent. Den seneste udstilling, personligt kurateret af arkitekten og designeren Norman Foster, hylder og undersøger “parallellerne mellem bilverdenen og kunstværkets”.

guggenheim museum bilbao
Billede: Bugatti

Inde i ‘Bevægelse. Autos, Artwork, Structure’ er et håndplukket sortiment af omkring 40 af autobranchens mest unikke, betagende og teknisk revolutionerende kreationer. Blandt de mange udvalg og fremvisninger i udstillingens ‘Sculptures’-galleri, blev Kind 57 SC Atlantics tekniske ekspertise fremhævet sammen med dets enestående flydende spor.

Mystisk tiltrækning og eksklusivitet

Bilen fra 1936 blev dannet af Bugattis håndværkere og var den primære enhed, der oprindeligt blev bygget til den britiske bankmand Victor Rothschild. Jean Bugatti skabte det andenlavede Atlanterhav – nu berygtet omtalt som “La Voiture Noire1” — til hans private brug, som har manglet siden 1938 og formodes at være malplaceret under Anden Verdenskamp. I tråd med specialister er Atlantic vurderet til mere end €100 millioner, uanset om det nogensinde bliver opdaget. Den tredje enhed var i en ekstrem kollision i 1955, der næsten fuldstændig ødelagde bilen. Det sidste og fjerde Atlantic tilhører dressmaker Ralph Lauren.

De sætter automobile muligheder en særlig lang motorhjelm med en samlet størrelse på tre,7 meter. Dens bageste finish flyder nedad i en oval form og strækker sig næsten til bunden. En hævet søm, en fremragende designfunktion, løber lodret fra hængslet inde i den opbrudte motorhjelm til halen – og deler fysikken i midten.

Kind 57 SC Atlantic er drevet af en stærk, næsten lydløs 3,3-liters straight-8-motor. Den er klar til at producere hele 200 HK og har et toptempo i ekstra på 200 km/t. Et vægmaleri på hjul og derudover en banebrydende nyskabelse i en tid, hvor stort set hestetrukne vogne alligevel havde været på vejene.

bugatti type 57 sc atlantic på guggenheim museum
Billede: Bugatti

Christophe Piochon, Bugattis præsident, udtalte, at Kind 57 SC Atlantic forbliver en af ​​mange største genstande inden for bildesign, der nogensinde er udtænkt, uanset at den er blevet skabt over 80 år i fortiden, da kun få nuværende køretøjer kan beherske sådan en klar tilstedeværelse.

“Det er selve definitionen af ​​bilen, der transcenderer ind i kunstens verden, hvilket gør den til det perfekte eksemplar, for eksempel vores models arv og designfilosofier på Guggenheim-museet i Bilbao,” tilføjede Piochon.

Forskellige fantastiske køretøjer omfatter en 2010 Dymaxion #4, en Alfa Romeo BAT Automotive 7 fra 1954, Basic Motors’ Firebird I, II og III, foruden den ruminspirerede Pegaso Z-102 Cúpula fra 1952. Køb billetter til Guggenheim Bilbaos ‘ Bevægelse. Autos, Artwork, Structure’ udstilling lige her.

For ekstra billæsninger, klik lige her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.