June 28, 2022

Mobil positionering blev først lanceret i midten af ​​halvfemserne for at opfylde de lovgivningsmæssige behov for navnepositionering i nødsituationer; siden da er sandsynligheden for denne egenskab udvidet drastisk til at håndtere ønsker fra kommercielle vertikaler og bruge tilfælde, der ligner logistik, gode fabrikker, autonome biler, digitale tvillinger, augmented og digital actuality.

I overensstemmelse med Ericsson var det “rent” for positioneringskapaciteter at blive forlænget til LTE og 5G for at kunne udnytte en række sensorer, der er tilgængelige i på dette tidspunkt enheder, drevet af forskellige anvendte videnskaber sammen med – dog ikke begrænset til – GNSS, Bluetooth, barometrisk stress og Wi-Fi.

Udviklingen af ​​positionering hjælper med 3GPP-standardisering. (Med tilladelse fra Ericsson)

LTE-positionering er blevet understøttet siden Rel-15. Derefter lancerede Rel-16 tidsbaserede positioneringsstrategier for NR Standalone-implementeringer som multi-round-trip time (RTT) og Downlink og Uplink Time Distinction of Arrival. Rel-16 lancerede desuden ankomstvinkel og afgangsvinkel-baserede positioneringsmålinger, som er i stand til at opnå større nøjagtighed, når de bruges i blanding med timing-baserede muligheder.

5G NR positionering

Ericsson bemærkede, at med hensyn til 5G NR-positioneringsnøjagtighedsestimering, er der en vigtig båndbreddeforøgelse over LTE; hvorimod LTE giver et maksimum på 20 MHz, giver NR så meget som 100 MHz i frekvensvariation 1 og 400 MHz i frekvensvariation 2. Desuden kan opnået energi forhøjes ved stråleformning i NR-drift.

NR, fortsatte sælgeren, giver desuden 5 helt forskellige valg for underbærebølgeafstand: 15 kHz, 30 kHz, 60 kHz, 120 kHz og 240 kHz.

Positionsforbedringer i Rel-17

Blandt forskellige forbedringer vil 3GPP’s Launch 17 (Rel-17) inkorporere ekstra nøjagtig 5G New Radio (NR)-positionering med placeringsnøjagtighed på centimeterniveau indendørs og nøjagtighed inden for 5 meter fri luft, foruden positioneringsforsinkelsesrabat og effektivitet for øget kapacitet.

Som et resultat af, at 5G skal bruges til Business 4.0-formål i faciliteter og fabrikker, er det afgørende for NR-positionering at fokusere på 20-30 cm placeringsnøjagtighed for sikre implementeringer.

Desuden introducerer Rel-17 nøgleeffektivitetsindikatorer for forbedret pålidelighed og integritet af sted og stedsmålinger i væsentlig grad for at håndtere Industrial Web of Issues (IIoT) og bilbrugsforekomster, stedet for den verdensomspændende navigationssatellit-tv til pc-system (GNSS) positioneringsproces er nok ikke tilstrækkeligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.