June 30, 2022

Apotekerkæden Walgreens Boots Alliance WBA.O og forskellige tiltalte erklærede tirsdag, at de ikke har været skyld i opioidkatastrofen i San Francisco, og at de handlede ansvarligt, da de tilbød godkendt medicin til ondtramte.

“Næsten alle disse recepter er blevet skrevet af gode, velmenende læger,” udtalte Walgreens juridiske professionel Kate Swift gennem åbningserklæringerne i en retssag i San Franciscos føderale domstol. “Det var relevant for gode farmaceuter at udfylde disse recepter.”

Retssagen, der startede mandag, er den primære for at fokusere på lægemiddelproducenter, distributører og apoteker over de vanedannende smertestillende medicin.

San Francisco har anklaget Walgreens, Teva Pharmaceutical Industries Ltd TEVA.TA, AbbVie Inc’s ABBV.N Allergan-enhed og lægemiddeldistributøren Anda Inc, som er ejet af Teva, for at lave en “offentlig gener” ved at oversvømme byen med receptpligtige opioider og undlade at forhindre, at medicinen omdirigeres til ulovlig brug.

En advokat for San Francisco udtalte gennem åbningserklæringen mandag, at hele din virksomhed med receptpligtig medicin var ansvarlig for hensynsløst at øge markedet for opioidmedicin. Lær hele historien

San Francisco er blevet hårdt ramt af opioidkatastrofen, som har fremkaldt mere end 500.000 overdosisdødsfald på landsplan tidligere tyve år, baseret på US Facilities for Illness Management and Prevention. Opioid-relaterede velværepunkter tegner sig nu for 25 % af skadestuebesøgene på metropolens største offentlige hospital, baseret på retssagen.

Drugmakers Teva og Allergan udtalte tirsdag, at de har været mindre spillere i katastrofen sammenlignet med firmaer som Purdue Pharma og den rige Sackler-husstand, der ejer det nu konkursramte firma.

“Denne katastrofe sporer igen til Purdue Pharma og Sackler-husstanden og deres jagt på indtjening,” sagde Collie James, en juridisk professionel for Teva og dets medarbejdere.

Ved sammenlignelighed har Tevas mærkede opioidmedicin Actiq og Fentora, fremstillet af dets Cephalon-enhed, været “en knapt mærkbar blip på opioidmarkedet i San Francisco,” sagde James.

Allergans advokat Hariklia Karis fremsatte sammenlignelige argumenter om Allergans mærkede opioider, Kadian og Norco.

“Kadian gjorde ingen forskel på dette marked,” sagde Karis. “Norco overførte ikke markedet.”

Medlemmerne af Sackler-husstanden, den personlige Purdue, har udtalt, at de handlede lovligt, dog “anger” over, at dets vidt foreskrevne OxyContin “uventet voksede til at blive en del af en opioidkatastrofe.” Lær hele historien

San Franciscos retssag, anlagt i 2018, omfattede oprindeligt krav i opposition til lægemiddelproducenterne Purdue Pharma LP, Johnson & Johnson JNJ.N og Endo Worldwide Plc ENDP.O og de tre største amerikanske lægemiddeldistributører – McKesson Corp MCK.N, Cardinal Well being Inc. CAH.N og AmerisourceBergen Corp ABC.N. Town afgjorde på forhånd med disse tiltalte forud for retssagen.

Retssagen var en i hver af mere end 3.000 tilfælde indgivet af statslige og indfødte regeringer over den amerikanske opioidkatastrofe.

J&J og de tre gigantiske distributører blev enige om en landsdækkende 26 milliarder dollars forlig af opioidkrav i opposition til dem, som Californien og San Francisco tilsluttede sig. Men de fleste retssager fortsætter i opposition til forskellige lægemiddelproducenter, distributører og apoteker.

(Rapportering af Knauth; Ændring af Noeleen Walder og Invoice Berkrot)

Leave a Reply

Your email address will not be published.