June 30, 2022

US Securities and Alternate Fee (SEC) har torsdag sagsøgt den brasilianske minearbejder Vale for angiveligt at have fremsat falske og vildledende afsløringer med hensyn til sikkerheden af ​​dets dæmninger forud for en katastrofe i 2019, der dræbte 270 mennesker.

Fra og med 2016 manipulerede Vale dæmningssikkerhedsrevisioner, opnåede svigagtige stabilitetscertifikater og vildledte indfødte regeringer, lokalsamfund og købere med sine miljømæssige, sociale og forvaltningsmæssige (ESG) afsløringer, hævdede SEC i en meddelelse og indsendelse af retssalen.

“Vale benægter SEC’s påstande, sammen med påstanden om, at den overtrådte amerikansk lovgivning i sine sikkerhedsdokumenter,” nævnte selskabet i en indsendelse, herunder at det kunne forsvare sig selv kraftigt.

I januar 2019 sprang virksomhedens dæmning i den brasilianske by Brumadinho og udløste en flod af giftigt mineaffald, der knuste en Vale-spisekorridor og ødelagde elementer i det nærliggende landskab.

Vale, en af ​​mange af verdens største producenter af jernmalm, vidste angiveligt i årevis, at dens Brumadinho-dæmning ikke opfyldte internationalt anerkendte krav til dæmningssikkerhed, nævnte SEC.

Sammen med tabet af menneskeliv udløste katastrofen “umålelig miljømæssig og social skade” og førte til mere end $4 milliarder i tab til Vales markedsværdi, nævnte virksomheden.

“Mens Vale tog proppet med fordel for kapitalmarkederne i USA, dedikerede værdipapirsvindel ved bevidst at skjule de farer, som anså en af ​​dens ældre og ekstra skadelige dæmninger, Brumadinho-dæmningen, muligvis ville kollapse,” sagde SEC.

Under demokratisk ledelse har SEC lovet at slå ned på offentlige firmaer, som kan puste deres ESG-legitimationsoplysninger op for at tiltrække købere og polere deres status, eller som kan underspille associerede farer.

SEC sidste måned afslørede et skelsættende forslag, der krævede amerikanske børsnoterede virksomheder til at afsløre klimarelaterede farer. De sidste 12 måneder skabte den en håndhævelsesprocesbeføjelse til at politiforse sig i forbindelse med ESG-punkter.

SEC’s klagepunkt, indgivet i en føderal retssal i New York, anklagede Vale for at have overtrådt anti-svig og rapporteringsbestemmelser i amerikanske værdipapirers juridiske retningslinjer.

Vale-aktierne blev kortvarigt skadelige efter information om SEC-udgifterne, før de steg til handel med omkring 1,3%, steg i Sao Paulo.

(Rapportering af Chris Prentice; yderligere rapportering af Tatiana Bautzer; forstærkning af Paul Simao og Lisa Shumaker)

{Photograph}: En konstruktion ligger i ruiner, efter at en mineaffaldsdæmning, drevet af Vale SA, kollapsede tæt på Brumadinho, Brasilien, fredag ​​den 25. januar 2019. Fotokredit: Leo Drumond/Nitro gennem AP.

Sager
Retssager
Krav
Minedrift

Leave a Reply

Your email address will not be published.