June 29, 2022

Du ser normalt ikke ‘unik bilmodel’ og ‘miljøvenlig’ i den samme sætning samlet. Det gjorde du ikke, før Porsche kom her ved siden af.

Den tyske effektivitetsbilmodel var en af ​​de primære avancerede bilproducenter, der satte penge i elektriske biler, forsynede hybrider allerede i 2010 med Cayenne og forbløffede verden (antaget ordspil) med deres monstrøse helelektriske Taycan i 2019 – som nu sælger bedre den varige 911.

Porsches march i retning af elektrificering fortsætter, med den næste generation af Macan bevidst at være helt elektrisk. De har endda ambitioner om at lave en hybrid 911.

Men Porsche indser derudover, at der er en gigantisk del af deres køberskare, der finder, at noget elektrisk er et fuldstændigt uheld… Det er grunden til, at de har investeret i en meget opsigtsvækkende virksomhed, der simpelthen kan redde den indvendige forbrændingsmotorbil, som vi alle ved. det.

Tidligere på måneden præsenterede Porsche, at de havde investeret 750 millioner USD og købt en langsigtet andel i HIF International, et chilensk firma, der udvikler kunstige klimaneutrale gasproduktionstjenester (eFuel). Dens mest bemærkelsesværdige udfordring er et pilot-eFuel-anlæg i Chile, som kan producere eFuels fra brint og CO2 ved hjælp af vindkraft, begyndende i midten af ​​2022.

HIF Internationals pilot-eFuel-anlæg i Punta Arenas, Chile. Billede: Porsche

Hvis det er rentabelt, vil det være verdens første indbyggede fabrik i industriel skala til fremstilling af eFuel. Hvilket er sød information for ICE’er.

Metoden fungerer således: for at generere uerfaren brint bruger elektrolysatorer vindenergi (hvoraf det vindomsuste Chile har meget) til at adskille vand i dets to dele, oxygen og brint. Derefter filtrerer man CO2 ud af luften, hvorefter man blander det med den uerfarne brint til kunstig methanol.

Resultatet er e-methanol, som kan omdannes til klimavenlig gas eller udnyttes til et utal af formål, svarende til inden for kemihandelen, det sted, hvor det eventuelt kunne udveksle rå råvarer af fossil oprindelse. Men vi bekymrer os ekstra om førstnævnte. Primært tillader disse el-baserede kunstige brændstoffer næsten CO2-neutral drift af forbrændingsmotorer. Skyldfri bilkørsel, barn!

RELATERET: Porsche introducerer ny ‘Supercar For A Day’-service i Australien

Som et resultat af elefanten i rummet er dette: Selv når alle begynder at shoppe efter udelukkende elbiler i morgen, vil vi ikke desto mindre have en hel del ICE’er på vejene i meget lang tid for at vende tilbage. eFuels vil gøre os i stand til at få en mere glidende overgang til helelektrificering – og hjælper biler, som måske allerede er, men umulige at påvirke med den nuværende knowhow.

Og lige så meget som vi elsker at se traditionelle køretøjer få et helt nyt liv ved hjælp af EV-konverteringer, ville eFuel gøre det muligt for traditionelle bilejere at beskytte renheden af ​​deres fornøjelse og glæder.

Fyld dem op. Billede: Porsche

Porsche og HIF International planlægger desuden at udvikle yderligere industrielle eFuel-tjenester i Chile, USA og Australien, som alle har gigantiske forsyninger af vedvarende energi.

RELATERET: Australiens nye elektriske bilteknik er pinligt usund

Porsche planlægger i første omgang at gøre brug af eFuel fra Chile til motorsports flagskibsopgaver – for eksempel deltog Porsche et par nyere 718 Cayman GT4 RS’ere drevet af kunstig gas i det seneste GP Ice Race i Zell am See, Østrig. Porsche har desuden informeret om, at de kan bruge eFuel til at forgasse virksomhedens personlige biler med forbrændingsmotorer under den foreløbige brændstofpåfyldning på produktionsenheden.

Vi er højst sandsynligt et godt stykke væk fra at se eFuels pumpet ved bowsere ved siden af ​​eller som et alternativ til fossile brændstoffer. Ikke desto mindre er det en spændende udsigt.

Lær efterfølgende

Leave a Reply

Your email address will not be published.