June 30, 2022

(Reuters) – En amerikansk beslutning smækkede Elon Musk onsdag for at forsøge at flygte fra et forlig med regulatorer, der kræver tilsyn med hans Tesla Inc. tweets, og sagde, at milliardæren “beklagede” 2018-aftalen nu, hvor han følte, at Tesla var “uovervindelig.”

Kendelsen kommer efter, at Twitter Inc. bestyrelsen mandag accepterede Mr. Musks aftale på 44 milliarder dollar om at købe den sociale medieplatform.

Tvisten stammer fra værdipapir- og handelsgebyrets erklæring om, at Mr. Musk, Teslas administrerende direktør, bedragede købere den 7. august 2018 ved at tweete, at han havde “sikret finansiering” til utvivlsomt at tage det elektriske bilfirma personligt til en præmie, når en buyout i virkeligheden ikke blev lukket. Tesla-aktien steg efter tweetet.

Mr. Musks juridiske fagfolk havde søgt at ophæve 2018-godkendelsesdekretet, der løste disse SEC-værdipapirsvindeludgifter, og argumenterede for, at regulatorens forfølgelse af Mr. Musk “krydsede vejen til chikane” og hindrede hans forfatningsmæssige ret til ytringsfrihed.

US District Decide Lewis Liman på Manhattan afviste disse argumenter ud over Mr. Musks anmodning om at dæmme op for en separat SEC-undersøgelse af tweets, som Mr. Musk postede sidste år vedrørende salget af nogle få af hans Tesla-beholdning.

“Musk kan nu ikke søge at trække det forlig, han bevidst og villigt indgik ved blot at beklage, at han følte, at han var nødt til at overholde det på det tidspunkt, men nu – så snart sagens spøgelse er en fjern erindring og hans fasthed er blevet til, efter hans vurdering, alle uanset hvor uovervindelige – behov, som han ikke havde,” skrev Decide Liman.

Forliget fra 2018 krævede, at hr. Musk og Tesla hver skulle betale 20 millioner dollars civile bøder, og at hr. Musk trak sig som Teslas formand. Samtykkedekretet krævede desuden, at hr. Musk opnåede forhåndsgodkendelse fra Tesla-jurister til tweets og forskellige offentlige udtalelser, der kunne være materiale til Tesla.

Tesla svarede ikke øjeblikkeligt på en anmodning om kontakt onsdag.

Aktierne i Tesla havde været omkring 2,4 % højere til 897,62 $, og Twitter-beholdningen faldt 2 % til 48,67 $ ved køb og salg om eftermiddagen.

SEC’s undersøgelse i forbindelse med hr. Musks salg af et par af hans Tesla-aktier er over tweets, som han sendte den 6. november sidste år, der anmodede læsere i tilfælde af, at de støttede hans promovering af 10 % af hans Tesla-andel og sagde, at han ville overholde afstemningsresultaterne. SEC har stævnet Mr. Musk og Tesla for at finde ud af, om disse tweets var blevet undersøgt tidligere, end de var blevet afsløret.

Et flertal af læserne hjalp med et sådant aktiesalg, og stemmesedlen fik Teslas aktieværdi til at falde. Mr. Musk har siden købt mere end $16 milliarder af Tesla-beholdningen.

Decide Liman nævnte, at det var “ikke overraskende”, at SEC ville have spørgsmål i forhold til den usædvanlige metode, hvor Mr. Musk gik omkring og besluttede at promovere sit lager.

Mr. Musk har eskaleret sine angreb på SEC. Tidligere på måneden omtalte han regulatoren som “disse bastards.”

Hr. Musk kalder sig selv en “ytringsfrihedsabsolut” og har kritiseret Twitters forsikringspolicer, som er rimelige og har til formål at begrænse chikane.

“Ved ‘ytringsfrihed’ antyder jeg blot det, der matcher forordningen,” tweetede hr. Musk tirsdag, dagen efter Twitters bestyrelse accepterede hans bud. “Hvis enkeltpersoner har brug for meget mindre ytringsfrihed, vil de bede myndighederne om at krydse juridiske retningslinjer for den påvirkning. På grund af denne kendsgerning er det at gå forbi forordningen modsat individernes ønske.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.