June 29, 2022

En amerikansk beslutning smækkede Elon Musk for at have forsøgt at flygte et forlig med tilsynsmyndigheder, der kræver tilsyn med hans Tesla Inc. tweets, der siger, at milliardæren “beklagede” 2018-aftalen, nu hvor han følte, at Tesla var “uovervindelig.”

Afgørelsen den 27. april kommer efter, at Twitter Inc.-bestyrelsen mandag accepterede Musks 44 mia aftale at købe den sociale medieplatform.

Tvisten stammer fra værdipapir- og ændringsgebyrens erklærede, at Musk, Teslas administrerende direktør, bedragede købere den 7. august 2018 ved at tweete, at han havde “sikret finansiering” for uden tvivl at tage elbilfirmaet personligt til en overpris, når en buyout i virkeligheden ikke blev lukket. Tesla-aktien steg efter tweetet.

Musks advokater havde søgt at opsige samtykkedekretet fra 2018, der vedtog disse SEC omkostninger ved værdipapirsvindel, argumenterer for, at regulatorens forfølgelse af Musk “krydsede vejen til chikane” og forhindrede hans forfatningsmæssige ret til ytringsfrihed.

US District Decide Lewis Liman på Manhattan afviste disse argumenter ud over Musks anmodning om at dæmme op for en separat SEC-undersøgelse af tweets, som Musk postede sidste år vedrørende salget af nogle få af hans Tesla-beholdning.

“Musk kan ikke nu søge at trække det forlig, han bevidst og villigt indgik ved blot at beklage, at han følte, at han var nødt til at rette sig efter det på det tidspunkt, men nu – så snart sagens spøgelse er en fjern erindring, og hans firma har ændre sig til, efter hans vurdering, alle uanset hvor uovervindelige – behov, som han ikke havde,” skrev Liman.

Forliget i 2018 krævede, at Musk og Tesla hver skulle betale 20 millioner dollars civile bøder, og at Musk trak sig som Teslas formand. Samtykkedekretet krævede desuden, at Musk skulle opnå forhåndsgodkendelse fra Tesla-advokater for tweets og forskellige offentlige udtalelser, der muligvis kunne være materiale til Tesla.

Tesla svarede ikke øjeblikkeligt på en anmodning om bemærkning på onsdag.

Sharer af Tesla har været omkring 2,4% større til $897,62, og Twitter-beholdningen faldt 2% til $48,67 ved køb og salg om eftermiddagen.

SEC’s undersøgelse i forbindelse med Musks salg af et par af hans Tesla-aktier er over tweets, som han sendte den 6. november sidste år, der anmodede læserne i tilfælde af, at de støttede hans promovering af 10 % af sin Tesla-andel og sagde, at han ville overholde afstemningsresultaterne. Det SEC har stævnet Musk og Tesla for at finde ud af om disse tweets er blevet undersøgt tidligere, end de er blevet afsløret.

Et flertal af læserne hjalp med et sådant aktiesalg, og stemmesedlen fik Teslas andelsværdi til at falde. Musk har siden købt mere end 16 milliarder dollar af Tesla-beholdningen.

Liman udtalte, at det var “ikke overraskende”, at SEC ville have spørgsmål i forhold til den usædvanlige metode, hvor Musk gik omkring og besluttede at promovere sin beholdning.

Musk har eskaleret sine angreb på SEC. Tidligere på måneden omtalte han regulatoren som “disse bastards.”

Musk kalder sig selv en “ytringsfrihedsabsolut” og har kritiseret Twitters forsikringspolicer, der gennemsnitlig tale og er rettet mod at begrænse chikane.

“Ved ‘ytringsfrihed’ antyder jeg blot det, der matcher lovgivningen,” tweetede Musk tirsdag. dagen efter, at Twitters bestyrelse accepterede hans bud. “Hvis enkeltpersoner har brug for meget mindre ytringsfrihed, vil de bede myndighederne om at flytte juridiske retningslinjer til den effekt. Efterfølgende er det at gå forbi lovgivningen modsat individernes behov.”

Tilknyttet:

Sager
Tesla

Leave a Reply

Your email address will not be published.