June 30, 2022

Philippe Donnet reddede sit job som chefregering for det italienske forsikringsselskab Generali i fredags, idet han overlevede et problem fra oprørske boligkøbere, som beholdt bestyrelsespladser og lovede at opretholde presset for reformer.

Afstemningen om firmaets årlige generalforsamling vedtog måneders bitter indbyrdes kamp om hjertet af Europas tredjestørste forsikringsselskab og efterlader et spørgsmålstegn ved, hvorvidt hans fundamentale modstandere vil hænge fast i deres blandede 20 %-andel.

Donnet omtales som for enhed efter at have afset et problem med investor Francesco Gaetano Caltagirone i spidsen og støttet af hans medmilliardær Leonardo Del Vecchio, som har slået til lyd for hurtigere udvikling sammen med opkøb.

Italiens Benetton-husstand har desuden taget oprørernes side.

“Det utvetydige alternativ med et flertal af aktionærer er et bevis på den arrogance, de har i vores administrationsbesætning og strategiske plan,” sagde Donnet, som elskede opbakningen fra hovedinvestor Mediobanca og Generalis institutionelle aktionærer sammen med gigantiske oversøiske fonde.

“Nu vil vi alle arbejde kollektivt på en enkelt vej med bestyrelsen, administrationen og vores samfund af mæglere … for at forfølge nysgerrigheden hos alle interessenter og vores gruppes succes.”

Caltagirone stillede et konkurrerende sæt af kandidater til disse foreslået af Generalis bestyrelse. Hans andel af stemmerne var tilstrækkelig til at give hans notering tre pladser i den 13 mand store Generali-bestyrelse, hvilket utvivlsomt gjorde livet ubehageligt for Donnet, som har været med i omkostningerne siden 2016.

Presser for forandring

Caltagirone nævnte, at han ikke desto mindre ville søge reformer og tilføjede, at oversøiske købere ikke helt vil have forstået nødvendigheden af ​​at forny forsikringsselskabet.

“Jeg vil fortsætte med at arbejde for, at der sker justeringer, så længe jeg finder det billigt at handle,” sagde han i en pressemeddelelse.

Virksomhedens bestyrelsesnominerede fik hjælp fra næsten 56% af aktionærerne, der stemte på generalforsamlingen, mod 42% for Caltagirone-tavlen.

“En bestyrelse valgt med 55% af stemmerne kan dog ikke huske de resterende 45%,” tilføjede Caltagirone.

Caltagirone, en udviklings- og medieentreprenør, vil sandsynligvis stå i kø for at vende tilbage til bestyrelsen, da hans gruppe var den primære titel på tavlen.

Som direktør hos Generali siden 2007, havde Caltagirone opgivet sin plads i januar efter at have afvist den flerårige teknik, som Donnet introducerede den tidligere måned.

Caltagirone havde nomineret den tidligere Generali-regering Luciano Cirina som et alternativ til Donnet og den tidligere Goldman Sachs-bankmand Claudio Costamagna som formand sammen med Cirina.

Cirina og Costamagna havde døbt deres program “Awakening the Lion”, en henvisning til Generalis kaldenavn “The Lion of Trieste.”

De ønskede at bruge så meget som 7 milliarder euro (7,4 milliarder dollars) på M&A, i modsætning til den gældende bestyrelses plan for 3 milliarder euro, og havde desuden fokuseret årlig indtjeningsudvikling på mere end 14 % med kraftige værdinedskæringer og opkøb.

Roberto Lottici, en fondstilsynsførende hos Banca Ifigest i Milano, nævnte, at det var vigtigt, at de rivaliserende begivenheder etablerede en dialog.

“Problemet vil sandsynligvis være at blande Generalis varemærke ‘sikkerhed og soliditet’ med det dristigere perspektiv fremmet af Caltagirone,” sagde Lottici.

($1 = 0,9462 euro) (Yderligere rapportering af Stefano Bernabei; forbedret af Keith Weir, David Goodman og Louise Heavens)

{Foto}: Philippe Donnet, regeringschef for Assicurazioni Generali SpA. Billedkreditscore: Generali.

Sager
Ledelse
Generali Life Assurance (Thailand) Plc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.