June 29, 2022

Wall Street-aktierne afsluttede en hård april på en grim tone fredag ​​efter skuffende resultater fra Amazon, mens de europæiske og asiatiske markeder steg op.

Amazon dykkede 14,1 procent efter at have tilbudt en skuffende prognose, da den kæmper mod stigende omkostninger midt i aftagende vækst sammenlignet med tidligere i pandemien. Selskabet rapporterede sit første tab siden 2015.

Resultaterne var de seneste i en blandet pose indtjening fra store tech-aktier, som er udbredt og spiller en vigtig rolle i store indekser.

“Amazon var den seneste til at fange Wall Street ude af vagt, og rapporterede sit første tab siden 2015 midt i en lang række udfordringer, som virksomheden står over for,” siger Craig Erlam, analytiker hos forexplatformen OANDA.

“Som mange andre kæmper virksomheden for at tilpasse sig post-pandemisk liv, efter at have skaleret massivt op i løbet af de sidste par år,” sagde Erlam.

Selskabets nedslåede udsigter “mindede investorer om de aftagende vækstudsigter i et inflationært miljø,” sagde Briefing.com.

Fald fra Amazon og andre teknologigiganter Apple og Intel bidrog til et fald på 4,2 procent i Nasdaq. Det teknologirige indeks er faldet 13 procent i april.

For aktiemarkederne var der “en overflod af modvind tilbage, især forventninger om en aggressiv Fed-stramningscyklus, lockdowns i Kina, vedvarende inflationsbekymringer, stigende renter og det seneste hop i den amerikanske dollar,” sagde Charles Schwab investeringsbank.

Tidligere endte de europæiske aktiemarkeder højere, da investorer trak på data, der viste, at eurozonens økonomi var faldet til 0,2 procent i første kvartal, mens inflationen holdt sig på rekordniveauer.

Der var også nogle tiltrængte gode nyheder for Kinas kriseramte teknologisektor.

Det officielle nyhedsbureau Xinhua rapporterede, at et møde i regeringens beslutningstagende organ endte med, at embedsmænd sagde, at det var “nødvendigt for at fremme en sund udvikling af platformsøkonomien” og “fuldføre dens berigtigelse.”

Rapporten foreslår en lempelse af den omfattende indsats mod landets største virksomheder.

På politbureauets møde ledet af præsident Xi Jinping sagde embedsmænd også, at der var et behov for at “reagere på markedets bekymringer i tide.”

Aktiemarkederne i Hongkong lukkede fire procent, og Shanghai steg med mere end to procent.

– Dollar falder, olieindtjening stiger –

I udenlandsk valuta faldt dollaren på profittagningen efter at være steget til flere års højder over for yenen og euroen i denne uge, hvor den amerikanske centralbank var indstillet på aggressivt at hæve renten for at bekæmpe den stigende inflation.

Andre steder var oliepriserne blandede, da russisk forsyningsfrygt hjælper med at opveje svagere efterspørgselsbekymringer drevet af Kinas nedlukninger.

Men ExxonMobil rapporterede, at overskuddet i første kvartal blev mere end fordoblet til 5,5 milliarder dollars, da høje oliepriser mere end opvejede 3,4 milliarder dollars i omkostninger forbundet med at forlade sit Sakhalin-projekt i Rusland.

Hos rivalen Chevron kom overskuddet op på 6,3 milliarder dollar, mere end fire gange niveauet året før, med en stigning på 70 procent i omsætningen til 54,4 milliarder dollar.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.