June 29, 2022

Elon Musk Twitter-aftale: Tesla er ikke involveret i Twitter-aftalen, men dets aktier er blevet målrettet af spekulanter, efter Musk afviste at oplyse offentligt, hvor hans penge til købet kommer fra.

Tesla Inc mistede 126 milliarder dollars i værdi tirsdag på grund af investorernes bekymringer om, at administrerende direktør Elon Musk muligvis er nødt til at sælge aktier for at finansiere hans 21 milliarder dollars egenkapitalbidrag til hans 44 milliarder dollars opkøb af Twitter Inc.

Tesla er ikke involveret i Twitter-aftalen, men dets aktier er blevet målrettet af spekulanter, efter Musk afviste at oplyse offentligt, hvor hans penge til købet kommer fra. Faldet på 12,2 % i Teslas aktier tirsdag svarede til et fald på 21 milliarder dollars i værdien af ​​hans Tesla-andel, det samme som de 21 milliarder dollars i kontanter, han forpligtede sig til Twitter-aftalen.

Wedbush Securities-analytiker Daniel Ives sagde, at bekymringer om kommende aktiesalg fra Musk og muligheden for, at han bliver distraheret af Twitter, vægtede Tesla-aktierne. “Dette (er) forårsager en bjørnefestival på navnet,” sagde han.

Tesla reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar.

For at være sikker kom Teslas aktiefald på en udfordrende baggrund for mange teknologirelaterede aktier. Nasdaq lukkede tirsdag på det laveste niveau siden december 2020, da investorer var bekymrede for at bremse den globale vækst og mere aggressive renteforhøjelser fra den amerikanske centralbank.

Twitters aktier faldt også tirsdag og faldt 3,9% til 49,68 dollar, selvom Musk gik med til at købe den på mandag for 54,20 dollar per aktie i kontanter. Udvidelsen af ​​spændet afspejler investorernes bekymring for, at det bratte fald i Teslas aktier, som Musk får størstedelen af ​​sin formue på 239 milliarder dollar fra, kan få verdens rigeste til at tænke over Twitter-aftalen.

“Hvis Teslas aktiekurs fortsætter med at forblive i frit fald, vil det bringe hans finansiering i fare,” sagde OANDA senior markedsanalytiker Ed Moya.

Som en del af Tesla-aftalen optog Musk også et marginlån på 12,5 milliarder dollar knyttet til hans Tesla-aktie. Han havde allerede lånt mod omkring halvdelen af ​​sine Tesla-aktier.

Professor David Kirsch fra University of Maryland, hvis forskning fokuserer på innovation og iværksætteri, sagde, at investorer begyndte at bekymre sig om en “kaskade af marginopkald” på Musks lån.

Luk historie

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.