June 30, 2022

Tatas-ejede Air India planlægger at opkøbe et uforpligtende luftfartsselskab AirAsia India og har søgt godkendelse fra Competition Commission for den foreslåede aftale.

AirAsia India er majoritetsejet af Tata Sons Private Ltd med en aktiepost på 83,67 procent, og den resterende andel er hos AirAsia Investment Ltd (AAIL), som er en del af Malaysias AirAsia Group.

Fuldserviceselskabet Air India og dets lavpris-datterselskab Air India Express blev sidste år opkøbt af Talace Private Limited, et helejet datterselskab af Tata Sons Private Ltd.

Desuden driver Tatas full-service flyselskab Vistara i et joint venture med Singapore Airlines.

Det seneste skridt er sandsynligvis en del af den vidtstrakte gruppes bestræbelser på at konsolidere sine flyselskaber.

“Den foreslåede kombination vedrører overtagelsen af ​​hele aktiekapitalen i AirAsia (India) Private Limited (Air Asia India/ Target), af Air India Ltd (AIL), et indirekte helejet datterselskab af Tata Sons Private Limited,” en meddelelse indgivet til Competition Commission of India (CCI) sagde.

Aftaler ud over en vis tærskel kræver godkendelse af CCI, som arbejder for at fremme konkurrencen og begrænse konkurrencebegrænsende praksis på markedet.

AirAsia India, som begyndte at flyve i juni 2014, tilbyder ruteflypassagertransport, luftfragttransport og charterflyvninger i landet. Det har ikke internationale operationer.

Ifølge meddelelsen vil den foreslåede kombination ikke føre til nogen ændring i konkurrencelandskabet eller forårsage nogen mærkbar negativ indvirkning på konkurrencen i Indien, uanset den måde, hvorpå de relevante markeder er defineret.

Tatas overtog Air India og Air India Express i januar i år. I oktober 2021 viste Tatas sig at have den vindende byder på tabsgivende Air India. Det tilbød et bud på 18.000 crore, omfattende kontant betaling af 2.700 crore og overtagelse af transportørens gæld til en værdi 15.300 millioner kroner.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.