June 30, 2022

Regeringen planlægger at udrulle sit oprindeligt udviklede online e-handelsnetværk for offentligheden i 100 indiske byer af Diwali for at give millioner af kirana-butikker og forbrugere et alternativ til multinationale platforme som Amazon og Flipkart.

Unions handels- og industriminister Piyush Goyal annoncerede fredag ​​testlanceringen af ​​open source-systemet. Beta-lanceringen vil afsløre it-applikationerne fra Open Network for Digital Commerce (ONDC) og registreringsdatabasen, der dækker et lille antal forhandlere og kunder, oprindeligt i Bengaluru på fredag, sagde to personer, der er direkte tilknyttet projektet.

“Efter UPI (Unified Payment Interface), en anden spilforandrende idé om at demokratisere handel – blød lancering af ONDC i dag til udvalgte forbrugere, sælgere og logistikudbydere. Gør dig klar til en verden af ​​valg, bekvemmelighed og gennemsigtighed,” sagde ministeren i et tweet fredag.

Projektet er massivt, da det vil give et bredt udvalg til alle forbrugere og detailhandlere, og den formelle lancering vil finde sted efter vellykket test af systemet, sagde Anil Agrawal, den ekstra sekretær i afdelingen for fremme af industri og intern handel (DPIIT) .

“End-to-end test bliver udført for at skabe en playbook med det formål at lancere den i 100 byer om seks måneder [by October 2022],” han sagde.

Omkring 15 restauranter og dagligvarebutikker er blevet registreret i Bangalore sammen med udvalgte forbrugere for at begynde forsøget med faktisk levering af produkter, sagde ONDC’s administrerende direktør Thampy Koshy i Bengaluru fredag.

“Dette er feltforsøget med rigtige transaktioner. I den kommende uge dækker vi to store og tre mindre byer. Baseret på erfaringerne vil vi gradvist skalere det op,” sagde han.

ONDC-systemet er forskelligt fra de operationelle modeller for eksisterende e-handelsvirksomheder i Indien og i udlandet, hvor købere og sælgere er begrænset til deres respektive platforme, sagde Koshy.

“Vores model er platform-agnostisk. Dette er unikt, det er aldrig blevet gjort nogen steder i verden. Derfor en velovervejet tilgang,” sagde han.

“ONDC er baseret på interoperabilitet, hvor alle platforme vil tale med hinanden,” sagde Koshy.

Systemet vil have flere valgmuligheder for både detailhandlere og kunder med hensyn til katalogisering, varelager, lager, leverandører, logistik og betalinger, sagde han. Den indledende testlancering, som blev startet i Bengaluru, vil også dække byer som Delhi, Coimbatore, Bhopal og Shillong.

Amazon Indien sagde, at de er “tæt i forbindelse med ONDC-teamet for bedre at forstå den foreslåede model”. “Vi er fortsat forpligtet til regeringens vision om at digitalisere kiranas, lokale butikker og skabe muligheder for virksomheder i hele Indien ved at forenkle teknologiadoption for at hjælpe lokale butikker og virksomheder med at bidrage til, at Indien bliver en økonomi på 5 billioner dollars. Vi arbejder tæt sammen med ONDC-teamet for bedre at forstå den foreslåede model og evaluere den rolle, Amazon kan spille for bedre at betjene indiske kunder og sælgere,” sagde en talsmand for Amazon India.

Flipkart svarede ikke på e-mail-forespørgsler om denne sag.

Eksperter, der ikke ønsker at blive navngivet, sagde, at ONDC-modellen også kan have nogle udfordringer, såsom returpolitikken, som i øjeblikket er e-handelsplatformenes ansvar.

Den anden udfordring kunne være relateret til behandling af forbrugerklager.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.