June 29, 2022

Elon Musks kortvarige indsats for at tage Tesla Inc. privat efter hans berygtede “finansieringssikrede” tweet i august 2018 har ramt over milliardærens omdømme – og hans søgen efter at købe Twitter Inc.

Nu er en række tekstbeskeder, som Musk udvekslede med Silicon Valley-venner, investorer og administrerende direktør for Saudi-Arabiens offentlige investeringsfond i løbet af den saga, kommet frem i lyset som en del af en igangværende aktionærretssag. Teksterne giver et vindue til, hvordan Musk fungerer, da han endnu en gang forsøger – næsten fire år senere – at tage en børsnoteret virksomhed privat.

I en sms-udveksling med Yasir Al-Rumayyan, lederen af ​​den saudiske PIF, diskuterer en vred Musk en Bloomberg News-artikel, der rapporterede, at fonden var i forhandlinger om at tage Tesla privat. Teslas administrerende direktør var ked af det, fordi han troede, at han havde indgået en håndtryksaftale med Al-Rumayyan uger tidligere, i juli 2018, for at fonden skulle finansiere transaktionen.

“Dette er et ekstremt svagt udsagn og afspejler ikke den samtale, vi havde hos Tesla. Du sagde, at du bestemt var interesseret i at tage Tesla privat og havde ønsket at gøre det siden 2016,” skrev Musk i en sms fra august 2018 ifølge en 300-siders beslutning indgivet sent fredag ​​som en del af sagen. “Jeg er ked af det, men vi kan ikke arbejde sammen.”

“Det er op til dig Elon,” svarede Al-Rumayyan.

“Du smider mig under bussen,” skrev Musk tilbage.

“Det kræver to til tango,” svarede Al-Rumayyan. “Vi har ikke modtaget noget endnu.”

Frem og tilbage fortsætter. Al-Rumayyan siger til Musk, at “vi ikke kan godkende noget, som vi ikke har tilstrækkelig information om,” og skriver, at han har ventet på flere detaljer. Senere i ordvekslingen beder Al-Rumayyan Musk om at “læs artiklen venligst.”

“Jeg læste artiklen,” siger Musk. “Det er en svag sovs og får mig stadig til at lyde som en løgner. Den er fyldt med tvivl og indikerer på ingen måde den stærke interesse, du personligt formidlet.”

Musk fortalte Al-Rumayyan, at Tesla ville gå videre med private equity-firmaet Silver Lake, Goldman Sachs Group Inc. og andre investorer. Dagen efter offentliggjorde han imidlertid et blogindlæg, der citerede den saudiske PIF’s interesse i at tage Tesla privat som grunden til, at han tweetede, at han havde “sikret finansiering.”

Al-Rumayyan skrev, at han var overrasket over, at Musk havde afsløret “løs information”, på trods af at han havde underskrevet en fortrolighedsaftale og efter at have ladet PIF vente på detaljer, der var nødvendige for at komme videre med en aftale. Musk skældte igen Al-Rumayyan ud for ikke at skubbe tilbage til mediernes rapporter om, hvorvidt den saudiske fond ville støtte den private transaktion.

“Reuters rapporterede, at to kilder fra PIF bekræftede ingen interesse i Tesla, hvilket er absolut falsk, og alligevel gjorde du intet, før jeg fremtvang spørgsmålet,” skrev Musk.

Musk skrinlagde indsatsen senere samme måned, efter at det blev klart, at mange store investorer ikke ville gå med på det, og han overraskede finansverdenen med et blogindlæg sent fredag ​​aften med titlen “Staying Public.”

Kæmper stadig

Siden da er Tesla blevet profitabel og bygget fabrikker i Shanghai, nær Berlin og i Austin, Texas. Virksomheden har ubestrideligt antændt skiftet til elektriske køretøjer, og dens værdiansættelse på 1 billion dollar har gjort Musk til verdens rigeste person.

Men investorerne, der sagsøger Musk ved en føderal domstol, hævder, at Musks tweets fra august 2018 var “uomtvisteligt falske” og kostede dem milliarder af dollars ved at anspore til vilde udsving i Teslas aktiekurs. Dommeren i sagen afgjorde tidligere på måneden, at “ingen fornuftig jury kunne finde Musks tweets den 7. august 2018, nøjagtige eller ikke vildledende.” Musk og hans advokater har insisteret på, at han var “fuldstændig sandfærdig” og forsøger at appellere.

Musk har også stået ved sit argument om, at Saudi-Arabiens formuefond havde indvilliget i at støtte hans forsøg på at tage Tesla privat. SMS-beskederne var en del af et forslag indgivet af Alex Spiro, Musks ledende eksterne advokat.

Indgivelsen omfatter uddrag fra Musks deponering hos US Securities and Exchange Commission, som sagsøgte Musk for svindel med værdipapirer. Agenturet afgjorde med Musk og Tesla, hvor hver betalte 20 millioner dollars, og Musk indvilligede i at træde tilbage som formand for Teslas bestyrelse i tre år.

Musk har siden da gentagne gange sagt, at han ikke respekterer SEC, og slog ud mod agenturet igen mandag på Twitter.

Twitter Talks

Fra begyndelsen af ​​dette år begyndte Musk stille og roligt at erhverve en mere end 9% ejerandel i Twitter og blev dens største individuelle aktionær. Efter at have afvist en bestyrelsesplads, lancerede han et uopfordret tilbud på 43 milliarder dollars til virksomheden tidligere på måneden.

Twitter har handlet under Musks tilbudspris på 54,20 USD, hvilket indikerer skepsis over udsigterne til hans opkøbstilbud. Men efter at have sikret sig finansiering fra institutioner, herunder Morgan Stanley, brugte Musk søndag på at møde Twitter-chefer, som blev mere modtagelige over for tilbuddet, sagde en person med viden om sagen. Virksomheden arbejder på at udforme vilkårene for en transaktion og kan nå til enighed allerede på mandag, hvis forhandlingerne går glat, ifølge folk, der bad om ikke at blive identificeret, fordi oplysningerne er private.

Mens Musk har sagt, at han har stillet op for 46,5 milliarder dollars for at finansiere sit bud på den sociale medieplatform, tjener tekstbeskederne fra 2018 som en påmindelse om, at den 50-årige milliardær også kan ombestemme sig. De fremhæver også, at når han er vred, vil han spille hardball.

Sagen er In re Tesla Inc. Securities Litigation, 18-CV-04865, US District Court, Northern District of California (San Francisco).

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.