June 30, 2022

Asiens to rigeste mænd – Gautam Adani og Mukesh Ambani – fordobler Indiens mediesektor, hvilket skærper konkurrencen på en arena, hvor Netflix Inc. og Amazon.com Inc. også kæmper om mere end en milliard seere.

Viacom18 Media Pvt., Ambanis lokale joint venture med Paramount Global, skal modtage 135 milliarder rupier ($1,8 milliarder) i en finansieringsrunde ledet af James Murdoch-støttede Bodhi Tree Systems. Adani Enterprises Ltd., tycoonens flagskibsvirksomhed, sagde separat, at det har etableret et nyt mediedatterselskab, hvilket signalerer hans ambitioner om at udnytte det voksende marked.

Viacom18-investeringen og Adanis indtog i medierne markerer en ny fase i kampen om øjenæbler og indhold på et marked med en robust lokal filmindustri, en voksende middelklasse og hastigt voksende adgang til internettet. Men det har også vist sig at være et hårdt marked. Netflix kæmper for at tilføje abonnenter og har for eksempel været nødt til at skære ned på sine gebyrer for at lokke prisbevidste brugere.

Alligevel er “Indien den eneste mulighed for fuld skala, høj vækst i Asien uden for Kina,” sagde Vivek Couto, administrerende direktør hos Media Partners Asia. “Indonesien er der også, men det er stadig et par pinde nede med hensyn til skalerbarhed.”

Reliance-aktierne steg 1,5 % i Mumbai torsdag. TV18 Broadcast Ltd. faldt 18%, mens Network18 faldt 20%.

Mens Ambani’s Reliance Industries Ltd. udvider sit fodaftryk i den indiske mediesektor gennem sit Network18 Media & Investments Ltd., er Adani lige begyndt. Sidste måned indvilligede Adani Media Ventures Ltd. i at købe en andel i Quintillion Business Media Pvt. ifølge en erklæring. Quintillion var en indisk partner til Bloomberg LP, moderselskabet til Bloomberg News.

Med de 1,8 milliarder dollars fra Bodhi Tree og yderligere 216 millioner dollars fra en Reliance-arm forbereder Viacom18 sig på et episk faceoff med Disney, Amazon og Sony Group Corp. om udsendelsesrettigheder fra Indian Premier League eller IPL, en prissat årlig cricketturnering, der er svarer nogenlunde til Super Bowl. Bud vil sandsynligvis overstige 5 milliarder dollars, har folk med kendskab til sagen sagt.

Sidste års udgave af IPL bragte 380 millioner seere, og uanset hvilken tv-station, der vinder rettighederne, vil det sandsynligvis sikre millioner af nye abonnenter på et stærkt konkurrencepræget marked.

Investeringen fra Bodhi Tree markerer også Murdoch-familiens tilbagevenden til et underholdningsmarked, som den afstod, da Walt Disney Co. overtog en række aktiver fra 21st Century Fox, herunder Star India, i 2019. Disney ejer nu Hotstar, en populær streamingplatform med millioner af cricket-fans rundt om i verden.

Bodhi Tree er en nydannet platform mellem Murdoch og Uday Shankar, den tidligere chef for Star India og senere Disney Asia. Qatar Investment Authority, staten Qatars suveræne formuefond, er en investor.

Separat sagde Adani-gruppen onsdag, at den inkorporerede AMG Media Networks og tilføjede, at den ville fokusere på publicering, reklame, udsendelse og distribution af indhold over forskellige typer medienetværk. Det blev ikke uddybet.

Netop i slutningen af ​​sidste år blev Sony og Zee Entertainment Enterprises Ltd., drevet af en lokal mediemogul, enige om en fusion, der ville skabe en mediebehemoth til en værdi af omkring 10 milliarder dollars.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.