June 28, 2022

“Jeg mistede mit job et par måneder efter, at den første landsdækkende lockdown blev erklæret for at dæmme op for spredningen af ​​COVID-19-infektioner i begyndelsen af ​​2020. Hundredvis af jobansøgninger og utallige samtaler senere fandt jeg et job i februar 2021 kun for at få at vide en måned senere af mine potentielle arbejdsgivere, at de ikke længere rekrutterede nye kandidater, fordi den anden bølge af pandemien allerede havde rejst sit grimme hoved,” beklager den 34-årige Rashida Siddiqui med base i Delhi, som tidligere var ansat som forretningsanalytiker hos en opstart.

Siddiquis fortælling ligner uhyggeligt millioner af kvinder over hele Indien, der stod over for hovedparten af ​​den økonomiske omvæltning, som pandemien medførte i form af grusomme jobtab. En rapport offentliggjort af Center for Bæredygtig Beskæftigelse ved Azim Premji University i Indien viste, at under den første nedlukning i 2020 mistede kun 7 procent af mændene deres job, sammenlignet med 47 procent af kvinderne, der mistede deres job og ikke vendte tilbage på arbejde inden årets udgang. I den uformelle sektor klarede kvinder sig endnu værre – mellem marts og april 2021 tegnede indiske kvinder på landet i uformelle job sig for 80 procent af jobtabet. Data fra Center for Monitoring Indian Economy viste, at kvindelig arbejdsstyrkedeltagelse faldt til 9,4 % i perioden mellem september og december 2021 – den laveste kvindelige arbejdsstyrkedeltagelsesrate siden 2016, hvor dataene først blev indsamlet.

Selvom økonomien er brølet tilbage til livet efter afsporingen forårsaget af pandemien, fortsætter Indiens beskæftigelseslandskab med at bære et mishandlet udseende. En anden rapport for nylig offentliggjort af Center for Monitoring Indian Economy Pvt, et privat analysefirma i Mumbai, afslørede, at mere end halvdelen af ​​de 900 millioner indere i den lovlige arbejdsdygtige alder ikke længere søger arbejde. Ikke overraskende er størstedelen af ​​disse indere kvinder – omkring 21 millioner forsvandt fra arbejdsstyrken, hvilket efterlader kun 9 procent af den berettigede befolkning i arbejde eller på udkig efter stillinger.

For kvinder har tab af indkomst og levebrød dybe nedsivningseffekter på deres livskvalitet. Monetær uafhængighed giver kvinder valgfrihed – valget om at leve livet på deres egne præmisser, valget om at forlade misbrugte husholdninger og familier, valget om at få adgang til sundhedsfaciliteter og evnen til at forsørge deres pårørende, såsom aldrende forældre og små børn. »Det er to år siden, jeg har været ledig. At have en regelmæssig løncheck gav mig små luksusvarer, og endnu vigtigere havde jeg mere indflydelse i forhold til at passe mine forældre. Heldigvis havde jeg sparet og investeret flittigt før pandemien ramte, og det har stort set holdt mig oven vande. Det er lykkedes mig at finde et par freelancekoncerter, der betaler mig anstændigt, men at bevare mit reservoir af opsparing og investeringer har vist sig at være svært for en sparsom indkomst,” fortæller Siddiqui.

Afsporing af økonomiske mål kan blive en ekstra årsag til bekymring i længere perioder med arbejdsløshed. Selvom det kan være svært at fortsætte med at investere på en måde, du måske har været vant til, før du mistede dit job, er det bydende nødvendigt at bevare kontinuiteten med hver lille smule penge, du kan spare. Siddiqui siger: “Min mand tjener heldigvis nok – som familie har vi ikke været nødt til at skære ned, efter jeg mistede mit job. Men personligt er min situation langt fra behagelig. Selvom han har givet mig penge, når jeg har haft brug for dem, er det ikke det samme som at have din egen indkomst. Jeg har flittigt investeret de små penge, jeg er i stand til at spare efter alle mine udgifter, fordi jeg ikke ønsker, at mine økonomiske mål skal kastes helt ud af gear, før jeg finder et nyt job. Investeringer i investeringsforeninger er dukket op som en redningsmand, fordi jeg ikke behøver at vente på, at der skal akkumuleres et engangsbeløb for at investere. På trods af den uro, jeg har stået over for i de sidste to år, har jeg hver måned investeret i investeringsforeninger gennem SIP’er.”

Aditya Birla Sun Life Mutual Fund har startet et særligt initiativ kaldet For Her, der fokuserer på økonomisk inklusion af kvinder og har til hensigt at give dem muligheder for økonomisk sikkerhed.

Preeti Zende, grundlægger af Apna Dhan Financial Services, siger, at streng overholdelse af et budget er helligt for at sikre, at dit økonomiske helbred ikke rammer bunden i langvarige perioder med indkomstforstyrrelser. “Hvis du bidrager til dine månedlige husstandsudgifter, er det bedre at sikre dig, at du følger budgettet og religiøst holder fast i væsentlige udgifter hver måned. Sørg for, at du ikke bruger din nødfond til skønsmæssige udgifter. Sådan et forbrug må man udskyde, indtil man genvinder beskæftigelse,« siger hun.

Zende råder også til, at der skal udvises forsigtighed, før du afvikler din nødfond eller nogen af ​​dine eksisterende investeringer. “Hvis din nødfond ser ud til at være utilstrækkelig, kan du likvidere investeringer, som du lavede til ethvert presserende kortsigtet finansielle behov. Men likvider aldrig investeringerne for ad hoc eller impulsive køb. Udover dette, lav en liste over dine obligatoriske udgifter for de næste seks måneder inklusive lægeudgifter. Tjek, om din samlede opsparing, som er likvid og ikke er blevet anvendt til dine langsigtede mål, ville være nok til at dække disse. Hvis du føler, at den likvide mængde ikke ville være tilstrækkelig, så sæt dine SIP’er og andre investeringer på pause i et stykke tid. Men hvis du har et solidt reservoir af opsparing – mere end hvad du har i nødfonden – bør du i så fald fortsætte med at finansiere dine SIP’er, især de langsigtede,” siger Zende.

Nøgle takeaways

– En gennemgang af din eksisterende portefølje med hjælp fra din finansielle rådgiver kan hjælpe med at luge alle investeringer ud, som måske ikke virker for dig, og som kan kanaliseres til aktivklasser, der måske passer bedre til din situation og dine mål.

– Enhver beslutning om at benytte lån bør tages med grundige overvejelser. I tilfælde af at din jobjagt bliver forlænget med nogle måneder, kan en gældsbyrde være alvorligt skadelig for dit økonomiske helbred på mellemlang til lang sigt.

– Afsporing af økonomiske mål kan blive en ekstra årsag til bekymring i længere perioder med arbejdsløshed. Selvom det kan være svært at fortsætte med at investere på en måde, du måske har været vant til, før du mistede dit job, er det bydende nødvendigt at bevare kontinuiteten med hver lille smule penge, du kan spare.

– Lav en liste over dine obligatoriske udgifter for de næste seks måneder inklusive lægeudgifter. Tjek, om din samlede opsparing, som er likvid og ikke er blevet anvendt til dine langsigtede mål, ville være nok til at dække disse.

– Hvis du har et solidt reservoir af opsparing – mere end hvad du har i nødfonden – kan du i så fald finansiere SIP’er, især de langsigtede.

Denne artikel er en del af HT Friday Finance-serien udgivet i samarbejde med Aditya Birla Sun Life Mutual Fund.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.