June 30, 2022

Hvad vil der ske med Twitter, nu hvor Elon Musk skal have ansvaret? Selv virksomhedens administrerende direktør Parag Agrawal ved ikke, hvad det vil betyde. Eller nogen af ​​medarbejderne i virksomheden. Det er den største takeaway fra Musks aftale på 44 milliarder dollar om at erhverve den sociale medieplatform. Det var ikke en langvarig affære, i hvert fald i offentlighedens øjne – en hurtig operation, om man må.

Handlen kan være gennemført i princippet, men processen for at få alle myndighedsgodkendelser er netop begyndt. Regulatorer og aktionærer bliver nødt til at godkende handlen, og hvis alt går efter planen for Musk, skulle han endelig være ansvarlig for Twitter inden udgangen af ​​2022. Det er tilbage at se, hvad aktionærerne (hvis det overhovedet betyder noget nu) synes om Musks planer om at tage virksomheden privat, beskytte det han kalder ytringsfrihed, bekæmpe bots på platformen og gøre platformens algoritmer til open source.

Elon Musk-Twitter $ 44 milliarder aftale forseglet efter periode af usikkerhed: 10 point

Twitter prøvede alle tricks i bogen, inklusive det meget omtalte “giftpille”-svar, hvor eksisterende aktionærer forventedes at forhindre handlen i at ske. Alligevel er det aldrig gået sådan. Faktisk er Musks tilbud den 14. april på 44 milliarder dollars værdiansættelse af virksomheden til 54,20 dollars pr. aktie endelig blevet accepteret, et par uger eller deromkring senere.

Hvad Amazons Jeff Bezos sagde om Elon Musk, Twitter-salg og den kinesiske regering

Musk præciserede finansieringsplanerne for denne aftale i en ansøgning fra US Securities and Exchange Commission i sidste uge. Aftalen er blevet struktureret på lån til en værdi af 25,5 milliarder dollars, som analytikere mener kan koste Twitter en betydelig del af dets årlige omsætning i servicegebyrer.

Ingen ved, hvorfor virksomheden ændrede sin melodi fra ikke at underholde Musks forsøg på at købe det sociale medieselskab til endelig at sælge det til ham uden tilsyneladende yderligere forhandlinger. I hvert fald på de monetære vilkår.

Jack Dorsey bakker op om Twitter-overtagelsen på grund af bekymringer: ‘Elons mål er det rigtige’

“Twitter har et formål og en relevans, der påvirker hele verden,” sagde Agrawal i en erklæring. “Dybt stolte af vores teams og inspireret af arbejdet, der aldrig har været vigtigere.”

Men hvorfor skulle Musk egentlig købe Twitter? Det er spørgsmålet, som rummer svaret på det store spørgsmål – hvad er det næste for Twitter?

Twitter bliver det tredje teknologiselskab i Musks portefølje. Det er Tesla, SpaceX og nu den sociale mediegigant. Jack Dorsey, Twitter-medstifteren, der trådte tilbage og overdrog regeringsmagten til Parag Agrawal i år, vil være her et par måneder mere. Han har givet sin opbakning til Musk som manden til at føre Twitter frem, samtidig med at han har givet sin støtte til Agrawal. Mens han kaldte Twitter det “nærmeste til global bevidsthed”, postede han en række tweets.

“I princippet mener jeg ikke, at nogen skal eje eller drive Twitter. Det ønsker at være et offentligt gode på protokolniveau, ikke en virksomhed. Ved at løse problemet med, at det er en virksomhed, er Elon imidlertid den enestående løsning, jeg stoler på. Jeg stoler på hans mission om at udvide bevidsthedens lys,” sagde han. “I princippet mener jeg ikke, at nogen skal eje eller drive Twitter. Det ønsker at være et offentligt gode på protokolniveau, ikke en virksomhed. Ved at løse problemet med, at det er en virksomhed, er Elon imidlertid den enestående løsning, jeg stoler på. Jeg stoler på hans mission om at udvide bevidsthedens lys.”

Ytringsfrihed vs stødende indlæg: hvem vinder?

Musk har kaldt sig selv en “ytringsfrihedsabsolut”. Han har ofte argumenteret for, at selvom et opslag på de sociale medier er stødende, skal det ikke fjernes, hvis det ikke er ulovligt. I en nylig TED-tale kaldte han det for en gråzone, og han er villig til at læne sig op ad siden af ​​at beskytte talens sag i stedet for at ofre den ved alteret af politikker, der definerer, hvad der er stødende. Hvad dette vil betyde for Twitters omfattende (og smerteligt kurerede politikker og retningslinjer for indholdsmoderering) er stadig enhvers gæt. Vi kan faktisk have en situation, hvor regelbogen bliver smidt ud.

Vil Twitter nu ophæve Donald Trump? Vil de millioner af konti, der er forbudt på grund af stødende indlæg og falske nyheder, omend med større fokus i løbet af de sidste par år, nu få deres forbud ændret? Trump fortalte på sin side til Fox News, at han ikke ville vende tilbage til Twitter, og at han vil blive på den platform, han stort set skabte for sin legion af fans (mange af dem er forbudt på Twitter), kaldet SANDHED. Trump kaldte også Musk for “en god mand” i samme interaktion.

Redigeringsknap: det manglende link?

Millioner har anmodet Twitter om en redigeringsknap til tweets. Musk har taget deres side. Arbejdet ser ud til at være startet på den front, hvor Twitter bekræftede det samme for få dage siden. Den første af Musks store indvirkninger, selv før han tager over? Der er frygt for, at en redigeringsknap vil give mulighed for endnu mere manipulation af information på platformen. Men løsningen kunne være en klar-til-visningshistorik for redigeringer for ethvert tweet, som vil give mulighed for at bevare det originale tweet sammen med eventuelle ændringer siden. At rydde op i tastefejl eller rette forkerte oplysninger vil få et løft. Men det kan lige så godt bruges til først at sprede misinformation og så skjule den samme senere, når den ønskede effekt er opnået.

Offentliggørelse af Twitter-algoritmer

Som med de fleste ting, er der også to sider af denne mønt. Musk ønsker at gøre Twitters algoritmer offentlige og placere dem på det populære kodelager GitHub. Dette skulle give udviklere og brugere et bedre indblik i, hvordan de komplekse algoritmer fungerer, da de håndterer millioner af stykker indhold dagligt. Vi kan endda bedre forstå, hvordan noget begynder at trende, hvordan et tweet bliver viralt, og hvordan anbefalingerne fungerer. Men hvad skal der opnås med denne gennemsigtighed? Måske en klarere idé om, hvorfor tweets fremmes eller degraderes på nyhedsfeeds.

End of the road for bots?

Musk kan ikke lide bots. Twitter er fuld af bots, som er falske konti, automatiseret som navnet antyder, til at sende tweets og retweets om bestemte emner for at sprede information eller misinformation eller skabe noget trend. Musk og Twitter bliver nødt til at skelne mellem bots, der spreder falske nyheder eller udløser tweetstorm mod en bestemt enhed, for eksempel versus de ikke-så-onde bots (nogle støtter meget Tesla, elbilfirmaet ejet af Musk). Jobbet kan være sværere, end det ser ud til.

Twitter dikterer i sagens natur den politiske diskurs og driver sociale samtaler i mange lande, herunder Indien. Vagtskiftet vil få konsekvenser. Om det på nogen måde har betydning for Twitters positionering, mulige politiske tilbøjeligheder og måden hvorpå ytringsfrihedstanken bliver implementeret, skal vise sig.

Dem, der føler, at de er blevet modereret (eller blokeret på platformen), hepper måske på dette, mens andre måske siger, at dette vil gøre Twitter til en platform for den slags diskurs, der var blevet møjsommeligt udbedret i et omfang i løbet af de sidste par år. Begge tankeretninger har deres grunde til deres meninger. Men for alt hvad det er værd, har Twitter fået større betydning fra den ene dag til den anden.


.

Leave a Reply

Your email address will not be published.