June 29, 2022

Shreya Bhattacharya, en 31-årig arkitekt baseret i Delhi, er en madkender. Fra fine madoplevelser til at prøve nye kiosker ved gaden, Mukherjees rekreative aktiviteter har altid været centreret omkring mad. Men i de sidste to år, hvor menneskeliv har svinget mellem perioder med normalitet og episoder med indespærring fyldt med frygt, blev rekreative aktiviteter for Mukherjee skubbet til bagsædet.

“I de sidste to år har den pandemiske livsstil fået mig til at erkende, at det ikke er så svært at holde udgifterne til ikke-nødvendige ting i skak. Ja, jeg manglede mine kulinariske eskapader, fordi jeg er overbevist om, at intet forbinder folk bedre end lækkert tilberedt mad, men min økonomi så chokerende sundere ud. Det er ikke, at jeg er dårlig til pengestyring, men den kombinerede effekt af alle de penge, der blev sparet på grund af at sidde fast derhjemme, gav mig et nyfundet perspektiv om udgifter til rekreative aktiviteter,” fortæller Bhattacharya.

Selvom Bhattacharya på grund af pandemien kan have fundet en mulighed for at aflære og genlære nogle få aspekter af at holde økonomien i orden, har ebbingen af ​​truslen om infektioner og tilbagevenden til en maskefri eksistensmåde fået Bhattacharya til at begynde at bevæge sig tilbage til hendes gamle måder. “Der er en bevidsthed om, at jeg ikke burde bruge så meget, og jeg kan huske, hvordan min økonomiske situation blev forbedret under lockdownen på grund af de penge, jeg sparede ved at spise hjemme i dagevis. Men der er også den her barnlige spænding, som jeg føler nu, hvor livet stort set er normalt. En lille stemme i mit hoved fortæller mig: ‘Efter to lange års afholdenhed er det okay at have det sjovt’, men jeg er nødt til at finde en balance, siger Bhattacharya.

Indiens støt faldende antal COVID-tilfælde har fået centralregeringen og delstatsregeringerne til stort set at lempe COVID-restriktioner, der har været på plads i to år. Børn er begyndt at myldrede skoler, arbejdspladser har ikke længere hjemsøgt udseende, og fritidsaktiviteter er tilbage i fuld gang. At kunne leve et normalt liv efter to år, der var arret af pandemien, er intet mindre end en drøm, der går i opfyldelse. Men tilbagevenden til normaliteten viser sig at være en let glidebane, især for millennials og den yngre generation, fordi fornuftig brug af pengeressourcer kan kræve en ekstra indsats på grund af fristelsen til at bruge på oplevelser, der har været udenfor i to år.

Preeti Zende, grundlægger af Apna Dhan Financial Services siger: “Pandemien har været en mørk fase i alles liv, og dens indvirkning mærkes af forskellige socioøkonomiske grupper på forskellige måder og i forskellige grader. For mange af os, der var mere heldige over ikke at have været udsat for større indkomstforstyrrelser, fik COVID os til at blive hjemme og omfavne en enklere livsstil, hvor penge kun blev brugt på behov såsom dagligvarer, forbrugsregninger og medicin. Alle skønsmæssige udgifter såsom penge brugt på shopping, ferier eller spisning eller rekreation blev for det meste skåret ned. Nu hvor tingene bliver normale og alle restriktioner er blevet ophævet, er fristelsen til at indhente den tabte tid stærk. Som sådan er det vigtigt for os alle at være ekstra forsigtige, hvis vi gør nok for vores økonomiske mål.”

For Bhattacharya har konstante påmindelser om hendes mål, især de mellem- og langsigtede mål, hjulpet hende med at holde styr på hendes udgifter på hendes ‘ønsker’. “I de sidste to måneder er jeg gået helt ud med mine rekreative ekspeditioner, men en efterfølgende periode med skarp stikkende skyldfølelse fik mig til at forpligte mig til en omhyggeligt udformet budgetplan, så mine investeringer holdt sig på sporet. Jeg har også investeret i kortfristede gældsfonde, fordi jeg sigter mod at holde ferie i udlandet i andet halvår, og i modsætning til præ-pandemitider, har jeg indset, at det er langt bedre at investere i kortfristede likvide midler end at swipe dine kreditkort for din ferie,” forklarer hun.

Zende råder dig til at adskille en del af dine penge, så snart din løn bliver krediteret for at minimere chancerne for at give efter for dine fristelser. “Så snart din løn bliver krediteret, skal du overføre et beløb, du skal bruge til dine investeringer, til en anden bankkonto kaldet ‘Investeringskonto’, hvorigennem du kan investere dette beløb til dine økonomiske mål uden at bruge det andre steder. Hvis du har overskydende opsparing på din bankkonto og har svært ved at kontrollere dit forbrug på dine ‘ønsker’, så overfør beløbet til en arbitragefond. Gennem dette kan du oprette en systematisk overførselsplan (STP) til at investere i Nifty-fonde eller flexi cap-fonde til langsigtede mål.”

I perioder med uforholdsmæssigt store forbrug kan din opsparings- og investeringsøvelse for at vedligeholde din nødfond også blive ramt. Zende foreslår: “Hvis du beholder penge til en nødfond, men nu er bekymret for eventuelle overskydende udgifter, skal du straks flytte dette beløb til en tilknyttet bank-FD eller i en likvid fond for at beskytte dette beløb. Hvis situationen tilsiger det, så hold dit kreditkort indelåst i et skab i nogle dage, så du ikke ender med at bruge på unødvendige ting.”

At undgå knæfaldsreaktioner med dine køb kan også lette lidt penge for dig, mener Zende. Hun forklarer: “Lav altid en liste over de ting, du vil have, og tænk så to gange over de penge, du skal bruge på det. Så prøv at akkumulere et tilsvarende beløb for disse mål i de kommende måneder i stedet for at bruge din opsparing på det samme. En SIP i en likvid eller en arbitragefond er praktisk til dette formål. På denne måde kan du kontrollere øjeblikkelig tilfredsstillelse samt gøre det til en vane at finansiere ekstra udgifter i stedet for at opbruge din opsparing.”

Nøgle takeaways

– Hold øje med din kreditudnyttelsesgrad, hvis du har været på en swiping-tur. Som en tommelfingerregel bør din kreditudnyttelsesgrad ikke overstige 30 procent.

– Udvikl en vane med at spore hver enkelt udgift, selvom det virker uvæsentligt. Dette vil forhindre dig i at lande i scenarier, hvor din økonomis tilstand kommer som et groft chok for dig.

– Investering i kortsigtede likvide midler til udgifter som ferier

– Har du en overskydende opsparing på din bankkonto og har svært ved at styre dit forbrug på dine ‘ønsker’? Overfør dette beløb i en arbitragefond. Gennem dette kan du oprette en systematisk overførselsplan (STP) til at investere i Nifty-fonde eller flexi cap-fonde til langsigtede mål.

Denne artikel er en del af HT Friday Finance-serien udgivet i samarbejde med Aditya Birla Sun Life Mutual Fund.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.