June 30, 2022

Twitter Inc og dets rådgivere var i starten ikke sikre på, hvor seriøst de skulle tage ham.

Elon Musks tilbudspris på 54,20 USD pr. Finansieringsdokumenter, han indsendte i sidste uge til støtte for sit bud, blev underskrevet den 20. april, forkortet til 4/20.

Sådanne referencer går tilbage til hans “finansieringssikrede” tweet fra 2018, hvori han erklærede, at han overvejede at tage elbilproducenten Tesla Inc privat for $420 per aktie. Tesla og Musk blev efterfølgende enige om at betale $20 millioner hver for at afgøre anklager om, at han vildledte investorer.

LÆS MERE: Elon Musk køber Twitter | En tidslinje for overtagelsessagaen

Musk sagde, at han rundede prisen op til $420, fordi han for nylig havde lært om tallets betydning i marihuanakulturen og troede, at hans kæreste ville finde det sjovt, “hvilket ganske vist ikke er en god grund til at vælge en pris,” ifølge en US Securities og Exchange Commission-klage indgivet på det tidspunkt.

Diskussioner med Twitter blev imidlertid alvorlige, da det San Francisco-baserede selskabs rådgivere, herunder bankfolk hos Goldman Sachs Group Inc, JPMorgan Chase & Co og Allen & Co, begyndte at gennemsøge Musks finansieringsdokumenter til støtte for hans bud på 44 milliarder dollars den 21. april .

Mange af de største Wall Street-banker, ledet af Morgan Stanley, Bank of America Corp og Barclays Plc, forpligtede sig til at give 25,5 milliarder dollars i gæld, nogle af den sikret mod Twitter og noget af det knyttet til Musks Tesla-aktie. Musk selv forpligtede sig til yderligere 21 milliarder dollars i kontanter.

Twitters bestyrelse, som stadig var i gang med at gennemgå Musks bud, efter at han havde præsenteret det med få detaljer en uge tidligere, gik i overdrev. Det skyndte sig at gennemføre en analyse for at tildele en værdi til dens selvstændige plan, som Parag Agrawal, fem måneder efter sin rolle som Twitter-topchef, leverede. Og det bad sine bankfolk om at tredoble-tjekke, om der var nogen anden budgiver, der kunne tilbyde mere end Musk.

Denne beretning om, hvordan Musks aftale for Twitter kom sammen, er baseret på interviews med fire personer, der er bekendt med forhandlingerne, som anmodede om anonymitet for at diskutere dem.

Repræsentanter for Musk, Twitter og bankerne afviste enten at kommentere eller svarede ikke på anmodninger om kommentarer.

Overvågning af aftaleforhandlinger for Twitter var dets bestyrelsesformand Bret Taylor, som også er co-chief executive for Salesforce. Det blev klart for Twitters bestyrelsesdirektører, at der ikke var nogen hvid ridder, da teknologi- og medievirksomheder bekymrede sig om den potentielle antitrust-risiko, mens private equity-selskaber ikke kunne belemle virksomheden med tilstrækkelig gæld til at give afkast, på grund af dets begrænsede pengestrøm.

Musk havde sagt, at han var ligeglad med økonomien i aftalen “overhovedet” og forfulgte Twitter for at fremme ytringsfriheden, desillusioneret over mange af dets beslutninger om platformmoderation.

Hans bud var ikke rigt efter historisk målestok. Mens det kom med en præmie på 38 % til, hvor Twitter-aktier blev handlet før den 4. april, da han dukkede op som Twitter-aktionær, havde aktien handlet højere end hans tilbud i det meste af sidste år.

Twitters bankfolk forudsagde dog, at selvom selskabet gjorde det lige så godt som sidste år, ville investorerne værdsætte det mindre, fordi annoncemarkedet i den sociale medieverden var blevet mere priskonkurrencedygtigt. Bestyrelsen troede ikke på, at Agrawal kunne bringe aktien tilbage til $54,20 når som helst snart.

Det synspunkt blev delt af mange Twitter-aktionærer, herunder store aktive investeringsforeninger, som nåede ud til Twitter, efter Musk viste, at han havde finansiering til sit tilbud. Disse aktionærer bad selskabet om ikke at lade muligheden for en handel smutte.

Hvis Twitter ignorerede Musk, truede nogle af investorerne med at stille sig på hans side i et købstilbud, som han havde sagt, at han var ved at undersøge. En giftpille, som Twitter havde vedtaget, ville beskytte virksomheden mod en overtagelse, men den ville ikke spare den for offentligt at miste støtten fra sine aktionærer.

BLOK BAGGRUND

Stjernerne justerede for Musk på flere måder. Teknologiaktier faldt i det meste af april på grund af bekymring over inflation og en økonomisk afmatning – en dyster baggrund for Twitter.

Musk havde også nogle allierede på Twitters bestyrelse. Egon Durban, medlederen af ​​private equity-firmaet Silver Lake, som samarbejdede med Musk om hans forladte bud på Tesla, sidder i Twitters bestyrelse. Jack Dorsey, en anden bestyrelsesdirektør og virksomhedens tidligere administrerende direktør, deler Musks passion for kryptovalutaer og har ofte udvekslet komplimenter med ham online.

“Elon er den enestående løsning, jeg stoler på. Jeg stoler på hans mission om at udvide bevidsthedens lys,” tweetede Dorsey mandag og tilføjede, at det at tage Twitter “tilbage fra Wall Street er det korrekte første skridt.”

Twitters rådgivere mødtes med Musk i søndags og forsøgte at overbevise ham om at hæve sit tilbud, men han holdt fast i sin holdning om, at tilbuddet på $54,20 pr. aktie var hans “bedste og sidste”.

Som en lille indrømmelse indvilligede Musk i at tilbyde Twitter et chunky break-up gebyr i tilfælde af, at han ombestemte sig og gik væk. Det nøjagtige gebyr forventes at blive afsløret i lovgivningsdokumenter på tirsdag.

I de små timer mandag blev de to parter enige om en aftale, og Twitters bestyrelse mødtes for at godkende den senere på dagen. Twitter-aktier, som var endt handlet til 45,08 dollar den dag, Musk afslørede sit bud, lukkede til 51,70 dollar, kun en lille rabat på handleprisen.

Fire år efter at have gået væk fra et køb på 72 milliarder dollars af Tesla, som han engang overvejede, har verdens rigeste person nu en megaaftale at prale af.

“Jeg håber, at selv mine værste kritikere forbliver på Twitter, for det er, hvad ytringsfrihed betyder,” tweetede Musk mandag.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.