June 29, 2022

Midt i rapporter om, at Twitters bestyrelse forhandler med Elon Musk om hans bud på at købe den sociale mediegigant, udsendte Teslas administrerende direktør et kryptisk tweet i mandags i håb om, at selv hans “værste kritikere” vil forblive på Twitter, hvis han overtager platformen.

Fortaler for ytringsfrihed skrev Musk: “Jeg håber, at selv mine værste kritikere forbliver på Twitter, fordi det er, hvad ytringsfrihed betyder.” Han har i øjeblikket over 83 millioner følgere.

Læs også| Twitter-aktier stiger midt i rapporter, at selskabet vil acceptere Musks tilbud på 43 milliarder dollar

Den selvbeskrevne “ytringsfriheds-absolut” siges at have været i samtaler med Twitters bestyrelse søndag og tidligt mandag om vilkårene for hans bud på at købe Twitter for 54,20 USD per aktie, rapporterede nyhedsbureauet Bloomberg.

Mandag steg Twitters aktier 5,5 procent til 51,60 dollar. Men de var stadig under Musks tilbudspris.

Der var ingen umiddelbar kommentar fra Twitter eller dets administrerende direktør Parag Agrawal om, hvad der sandsynligvis ville være den største løftestangsopkøb i historien.

Repræsentanter for Twitter og Musk arbejdede søndag aften på at udmønte aftalen, som ifølge rapporterne stadig kan falde fra hinanden.

I USA hilste den republikanske lovgiver Jim Jordan Twitter-Elon Musk-aftalen velkommen. “Jeg synes, denne aftale ser ud til at være god for aktionærerne; for det andet er den god for ytringsfriheden, den er god for den første ændring,” sagde Jordan i et interview med Fox News.

Republikanerne har været kritiske over for Twitter, efter at den tidligere amerikanske præsident Donald Trumps håndtag blev forbudt på grund af Capitol-optøjerne i januar sidste år.

Læs også| Elon Musk ‘ikke på Wikipedia’-gib efter Twitter-bruger siger, at han ikke er Tesla-grundlægger

Og i sidste uge sendte 18 husrepublikanere et brev til Twitter-bestyrelsesmedlemmerne, hvor de bad dem om at bevare alle optegnelser og materiale relateret til Elon Musks tilbud om at købe virksomheden, hvilket lagde grunden til en potentiel undersøgelse.

“Da Kongressen fortsætter med at undersøge Big Tech, og hvordan man bedst beskytter amerikanernes ytringsfrihed, tjener dette brev som en formel anmodning om, at du opbevarer alle optegnelser og materialer i forbindelse med Musks tilbud om at købe Twitter, inklusive Twitters overvejelse og svar på dette tilbud, og Twitters evaluering af dets aktionærinteresser med hensyn til Musks tilbud,” stod der i brevet, som blev underskrevet af Jim Jordan og andre.

(Med input fra bureauer)

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.