June 30, 2022

Elon Musk og Twitter har indgået en aftale, som vil se verdens rigeste mand blive ejer af det sociale netværkssite. Når aftalen formelt er lukket, vil Twitter, som på nuværende tidspunkt er et børsnoteret firma, blive et privat selskab, der ejes af den sydafrikanskfødte Tesla CEO.

Læs også | Elon Musk indgår aftale om at købe Twitter for 44 milliarder dollars

Rygter begyndte at opbygge tidligere i år om, at den 50-årige milliardær muligvis købte Twitter. Men det var først i de seneste dage, at tingene blev alvorlige, og efter flere runder af diskussioner nåede de to sider endelig til enighed.

Læs også | Elon Musk køber Twitter: A timeline of the takeover saga

Her er alt hvad du behøver at vide om nogle nøgletal:

(1.) $44 milliarder: Det beløb, som Musk vil betale til Twitter for at købe virksomheden.

(2.) 54,20 USD: Den forhandlede købspris for hver aktie af Twitter.

(3.) 21 milliarder dollars: Som en del af handlen vil Musk betale det nævnte beløb kontant, mens det resterende beløb vil blive betalt gennem lån fra blandt andre Morgan Stanley, Barclays, Bank of America, BNP Paribas. Det mangler at se, hvor han dækker kontantportionen fra.

Læs også | Elon Musks mysterium på 21 milliarder dollar: Hvor får han penge til Twitter?

(4.) $257 milliarder: Musks nettoværdi ifølge Bloomberg Billionaire’s Index. Amazons Jeff Bezos er en fjern andenplads med $170 milliarder, efterfulgt af Bernard Arnault på $136 milliarder.

(5.) 206 millioner: Det samlede antal Twitter-brugere i verden, i andet kvartal af 2021, ifølge statista.com. USA topper listen med 76,9 millioner brugere, efterfulgt af Japan og Indien, med henholdsvis mere end 58 millioner og 23,6 millioner.

Læs også | Fra ukrudtspøg til aftalt aftale: Inside Musks Twitter-opkøb på 44 milliarder dollar

(6.) 131,7 mio. Det samlede antal mennesker, der følger Barack Obama på platformen, hvilket gør den tidligere amerikanske præsident til den mest fulgte person på Twitter.

(7.) 85,1 millioner: Antallet af brugere, der følger Musk.


.

Leave a Reply

Your email address will not be published.