June 30, 2022

Twitter er på vej til at blive et privatejet firma, da Elon Musk, verdens rigeste person, endelig har været i stand til at forsegle handelen på 44 milliarder dollars i et af de største buyout-tilbud i nyere tid. Bret Taylor, Twitters uafhængige bestyrelsesformand, har kaldt det “den bedste vej frem for aktionærerne” i en erklæring. Den enorme udvikling kommer få dage efter, at den sociale mediegigant vedtog giftpilleforsvarsstrategien.

Her er ti punkter for at opsummere Elon-Musk-Twitter-aftalen på $44 milliarder:

1. Enstemmigt godkendt af Twitters bestyrelse, transaktionen forventes afsluttet i 2022. Med den endelige aftale står den sociale mediegigant – som har det højeste antal brugere i USA – til at “opkøbes af en enhed 100% ejet af Elon Musk, for 54,20 $ per aktie,” ifølge en officiel erklæring.

2. I et af sine første tweets, da aftalen blev afsløret, skrev Musk, 50, som følges af over 84 millioner brugere: “Ytringsfrihed er grundlaget for et fungerende demokrati, og Twitter er det digitale bytorv, hvor det er vigtigt. til menneskehedens fremtid diskuteres.” Udtalelsen kommer på baggrund af bred bekymring blandt menneskerettighedsgrupper.

3. “Jeg vil også gøre Twitter bedre end nogensinde ved at forbedre produktet med nye funktioner, gøre algoritmerne til open source for at øge tilliden, besejre spambots og autentificere alle mennesker,” sagde han yderligere.

4. Aftalen har endelig set dagens lys efter en periode af usikkerhed. Agrawal er blevet citeret for at sige i rapporter, at business as usual vil fortsætte for medarbejderne, og der vil ikke være nogen jobnedskæringer før overtagelsen.

5. Musk har “sikret $25,5 milliarder i fuldt forpligtet gælds- og marginlånsfinansiering og yder en egenkapitalforpligtelse på cirka $21,0 milliarder,” siger Twitters officielle erklæring.

6. Tidligere på måneden, en dag efter Musk havde afsløret sine købsintentioner, havde Twitter vedtaget en plan for aktionærrettigheder med begrænset varighed eller giftpillen. Sådanne forsvarstræk er sædvanlige for at undgå fjendtlige overtagelser.

7. Rettighedsplanen “vil reducere sandsynligheden for, at enhver enhed, person eller gruppe opnår kontrol over Twitter gennem akkumulering af det åbne marked uden at betale alle aktionærer en passende kontrolpræmie eller uden at give bestyrelsen tilstrækkelig tid til at træffe informerede vurderinger og træffe foranstaltninger, der er i aktionærernes bedste interesser,” sagde en erklæring på det tidspunkt, der tilføjede, at den var sat til at udløbe den 14. april 2023.

8. Bestyrelsen vedtog rettighedsplanen efter “et uopfordret, ikke-bindende forslag om at erhverve Twitter”, havde den understreget.

9. Elon Musk er kendt for sine vidtfavnende forretningsambitioner. Han var startet med det, der populært er kendt som en drøm om at kolonisere rummet.

10. “Jeg håber, at selv mine værste kritikere forbliver på Twitter, for det er, hvad ytringsfrihed betyder,” skrev Teslas CEO forud for afsløringen af ​​aftalen. Købstilbuddet blev angiveligt accepteret mandag.

(Med input fra Reuters)


.

Leave a Reply

Your email address will not be published.