June 30, 2022

I de tre dage efter Elon Musk lavede en aftale om at købe Twitter, solgte han aktier for omkring 8,5 milliarder dollars i Tesla for at hjælpe med at finansiere købet.

Musk rapporterede salget af 9,6 millioner aktier i arkiver til Securities and Exchange Commission torsdag og fredag. Handlerne blev foretaget til priser, der spænder fra $822,68 til $999,13 per aktie.

Verdens rigeste mand, som er CEO for Tesla, tweetede torsdag aften, at han ikke planlægger yderligere salg af selskabets aktier.

Kevin Kaiser, finansprofessor ved Wharton School ved University of Pennsylvania, sagde, at Musks aktiesalg betyder, at det er mere sandsynligt, at Twitter-aftalen lukkes, fordi det indikerer, at Musk har til hensigt at komme med pengene.

San Francisco-baserede Twitter meddelte mandag, at de havde accepteret at blive købt af Musk for 54,20 dollars pr. aktie, eller omkring 44 milliarder dollars. Analytikere sagde, at aftalen kunne gøre Tesla-investorer nervøse for, at Musk vil blive distraheret af Twitter og mindre engageret i at drive elbilfirmaet – og være nødt til at sælge et stort antal Tesla-aktier for at finansiere opkøbet. Musk er Teslas største aktionær.

Tirsdag lukkede Tesla-aktierne ned med 12 %, det største enkeltdagsfald siden 8. september 2020. Fredag ​​gik aktierne i Tesla Inc., som er baseret i Austin, Texas, til omkring 884 dollars.

Kaiser sagde, at det at sælge aktier nu, i stedet for tættere på, hvornår handlen forventes at lukke, er et “forsigtigt” træk af Musk.

“Det giver mening at sælge aktier, før folk forventer, at det sker, så hans salg ikke lægger et usædvanligt kortsigtet pres nedad på prisen på Teslas aktie,” sagde Kaiser.

Inden Musks aftale med Twitter er afsluttet, skal aktionærerne overveje. Det samme vil regulatorer i USA og i lande, hvor Twitter driver forretning.

Indtil videre forventes der dog få forhindringer på trods af indvendinger fra nogle af Twitters egne medarbejdere og fra brugere, der bekymrer sig om Musks holdning til ytringsfrihed, og hvad det kan betyde for chikane og hadefulde ytringer på platformen.

Twitter-aktierne steg lidt til $49,17, stadig et godt stykke under aftaleprisen på $54,20.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.