June 29, 2022

Elon Musk indgik en aftale om at købe Twitter Inc for 44 milliarder dollars kontant i mandags i en transaktion, der vil flytte kontrollen over den sociale medieplatform befolket af millioner af brugere og globale ledere til verdens rigeste person.

Det er et skelsættende øjeblik for den 16-årige virksomhed, der opstod som en af ​​verdens mest indflydelsesrige offentlige pladser og nu står over for en række udfordringer.

Diskussioner om aftalen, som i sidste uge virkede usikker, accelererede i weekenden, efter at Musk bejlet til Twitter-aktionærer med finansieringsoplysninger om sit tilbud.

Under pres begyndte Twitter at forhandle med Musk om at købe selskabet til den foreslåede pris på 54,20 USD pr. aktie.

“Ytringsfriheden er grundlaget for et fungerende demokrati, og Twitter er den digitale byplads, hvor spørgsmål, der er afgørende for menneskehedens fremtid, diskuteres,” sagde Musk i en erklæring.

Læs også | ‘Håber selv mine værste kritikere…’: Elon Musk midt i rapporter, at Twitter vil acceptere hans tilbud

Aktierne steg omkring 6% efter nyheden. Handlen repræsenterer en præmie på næsten 40 % i forhold til slutkursen dagen før Musk afslørede, at han havde købt en ejerandel på mere end 9 %. Alligevel er tilbuddet under $70-intervallet, hvor Twitter handlede sidste år.

Handlen blev godkendt af bestyrelsen og er nu genstand for en aktionærafstemning.

I en udarbejdet erklæring sagde selskabet, at Musk sikrede 25,5 milliarder dollars i gælds- og marginlånsfinansiering og yder en egenkapitalforpligtelse på 21 milliarder dollar.

Det var ikke umiddelbart klart, hvad brudgebyret ville være, eller hvem der skulle lede det nye selskab.

Twitters store betydning som talerør for politikere, politiske dissidenter og aktivister modsiger dets relativt lille størrelse.

Selvom det kun er omkring en tiendedel af størrelsen på langt større sociale medieplatforme som Meta Platforms Inc’s Facebook, er det blevet krediteret for at have været med til at afføde oprøret fra det arabiske forår og anklaget for at spille en rolle i stormen den 6. januar 2021 af US Capitol.

Efter Twitter forbød tidligere præsident Donald Trump på grund af bekymringer omkring tilskyndelse til vold efter sidste års amerikanske Capitol-angreb fra hans tilhængere, tweetede Musk: “Mange mennesker vil være super utilfredse med vestkystens højteknologi som de facto dommer for ytringsfrihed .”

Republikanerne jublede mandag nyheden om et muligt Musk-køb af Twitter og satsede på Trumps genindsættelse på tjenesten.

Trump, hvis firma er ved at bygge en rival til Twitter kaldet Truth Social, sagde, at han ikke vil vende tilbage til Twitter ifølge et Fox News-interview.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.