June 27, 2022

Twitters nye køber Elon Musk skal stadig have sine tweets om sit elbilfirma Tesla forhåndsgodkendt, efter at en amerikansk dommer onsdag afviste en appel om at frigøre ham fra forglemmelse.

Musk indgav i sidste måned et forslag om at omstøde restriktioner fra Securities and Exchange Commission (SEC), som blev pålagt efter hans tweet fra 2018, hvori han sagde, at han havde erhvervet finansiering til at tage Tesla privat, men ikke fremlagde bevis eller indleverede papirer til værdipapirtilsynsmyndigheden.

Tweetet, som fik aktiekurserne til at svinge voldsomt, blev vurderet til at være “falsk og vildledende”, og aktionærer har anklaget Tesla for værdipapirsvindel.

SEC anklagede også Musk for bedrageri og beordrede ham til at træde tilbage som formand for Teslas bestyrelse, betale en bøde på 20 millioner dollars og, efter endnu et uheldigt tweet i begyndelsen af ​​2019, krævede hans tweets, der var direkte relateret til virksomhedens forretning, forhåndsgodkendt. af en kompetent advokat.

Musk sagde, at han var tvunget til at gå med til aftalen og nægter at have løjet for aktionærerne.

Men “Musks påstand om, at han var offer for økonomisk tvang, er fuldstændig overbevisende,” skrev dommer Lewis Liman i sin kendelse.

Dommeren sagde, at Musks argument om, at SEC har brugt aftalen “til at chikanere ham” og undersøge hans tale, er “meritløs” og “særlig ironisk”, eftersom ytringsfriheden ikke tillader ham at komme med udtalelser, der “ansees for svigagtige” eller krænker. værdipapirlovgivning.

“Musk kan nu ikke søge at trække den aftale tilbage, som han bevidst og villigt indgik ved blot at beklage sig over, at han følte, at han var nødt til at gå med til den på det tidspunkt, men nu – når først sagens spøgelse er et fjernt minde, og hans virksomhed er blevet, efter hans vurdering, alt undtagen uovervindelige – ønsker, som han ikke havde.”

Dommeren afviste også Musks anmodning om at annullere en del af SEC’s krav om dokumenter om hans tweet den 6. november 2021, der opfordrede tilhængere til at stemme om, hvorvidt han skulle sælge 10 procent af sin Tesla-aktie.

Tweetet sendte selskabets aktiekurs lavere, og SEC vil gerne vide, om den blev godkendt som krævet. Agenturet undersøger også mulig insiderhandel, efter at Musks bror – et Tesla-bestyrelsesmedlem – solgte 108 millioner dollars i bilproducentens aktie en dag før afstemningen.

Musks overskriftsvindende aftale om at købe Twitter kommer med en klausul, der specificerer, at han er fri til at tweete om den forestående fusion på 44 milliarder dollar, forudsat at hans indlæg “ikke nedgør virksomheden eller nogen af ​​dets repræsentanter,” viser en kopi indleveret til amerikanske regulatorer.

Det stoppede ikke Musk i onsdags fra at tweete sin utilfredshed med indholdsmoderering foretaget af Twitters topadvokat Vijaya Gadde, der ses som en moralsk forkæmper for platformen.

Musk tweetede desuden et meme, der var kritisk over for Gadde.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.