June 30, 2022

Det var en omstridt plan om at tilbagebetale oversøiske obligationsejere fuldt ud, der bragte det, der ville have været Indiens største detailhandel, til at gå i stå.

Gældsbelastede Future Retail Ltd.’s offshore-obligationsejere – en relativt mindre del af kreditorpuljen – blev lovet 100% betaling i redningstilbuddet fra milliardæren Mukesh Ambani, ifølge folk med kendskab til sagen. Indiske långivere blev bedt om at tage en klipning på så meget som 66%, tilføjede folket og bad om ikke at blive identificeret, mens de diskuterede fortrolige oplysninger.

Den ulige behandling førte til flytningen i sidste uge, da de lokale banker afviste tilbuddet på 3,2 milliarder dollar fra Ambanis konglomerat. Reliance Industries Ltd. annoncerede købsplanen i august 2020, men kæmpede for at gennemføre transaktionen i lyset af juridiske udfordringer fra Amazon.com Inc., som hævdede, at de havde førsteret til at nægte kontraktmæssigt.

Bank of India og State Bank of India, de vigtigste bankforbindelser til Future Retail, svarede ikke straks på e-mails, hvor de søgte kommentarer om årsagerne til at stemme aftalen ned. Repræsentanter for Future Group og Reliance kommenterede heller ikke umiddelbart.

Statsdrevne långivere risikerede undersøgelser fra føderale agenturer, hvis de accepterede disse diskriminerende vilkår, sagde de, og forklarede deres præference nu for en domstolsmægler insolvensproces, hvor bud indkaldes, og der er ingen risiko for, at de bliver anklaget for at lave en dårlig handel. Bank of India har allerede anmodet en indisk domstol om at indlede processen.

Hårdnende beslutning

Den hårdhændede beslutning fra indiske banker har skubbet den vigende Future Retail, som drev en af ​​landets største dagligvarekæder inden pandemien ramte, et skridt nærmere konkurs. Future Retail er næsten sikker på at misligholde sin obligationskuponbetaling på 500 millioner dollars med forfald den 22. juli, sagde S&P Global Ratings tirsdag, mens de nedgraderer virksomhedens ratings dybere ind i junk-territorium.

Långivernes handling har også taget vinden ud af en indviklet to år gammel retssag mellem Reliance og Jeff Bezos-ejede Amazon – e-handleren havde startet voldgiftssag i Singapore for at blokere handlen – men lod døren stå åben. for Ambani at snuppe disse detailaktiver, muligvis til en endnu billigere pris, under konkursprocessen.

“Reliance og andre parter kunne være berettiget til at byde på sine aktiver ved at indsende deres afviklingsplaner”, selvom Future Retail ender i konkurs, ifølge Satwinder Singh, New Delhi-baseret partner hos advokatfirmaet Vaish Associates Advocates. “Dette vil også føre til moratorium for enhver eller alle igangværende voldgiftssager mod Future.”

Mens de lokale långivere var indforståede med aftalen, da den først blev annonceret, har meget ændret sig i det seneste år eller deromkring, sagde folket. Mens Amazon-retssagen trak ud, udhulede aktivværdien, og pandemien forværrede pengekrisen hos Future Retail, der begyndte at misligholde sin gælds tilbagebetaling.

Sikrede indiske långivere blev lovet inddrivelser på mellem 34 % og 88 % af de samlede 4 milliarder dollars i kontingent, og selv disse udbetalinger var forskudt over syv år, sagde folket.

Blodløst kup

Reliance tildelte den Kishore Biyani-ledede Future Group et slag i februar, da den stille og roligt begyndte at krybskytte medarbejdere og overtage lejekontrakter fra hundredvis af butikker, der tidligere var drevet af Future Retail og Future Lifestyle Fashions Ltd. Ambanis blodløse kup fik Amazon til at foreslå forligsforhandlinger på den bitre strid og alarmerede Futures investorer og långivere, der bekymrede sig om aktiv-stripping.

Reliances uventede overtagelse af Futures butikker udhulede bankfolks tillid til handlen, da den fjernede værdien fra kæden og potentielt kunne udhule Reliances tilbudsbetingelser.

De udenretslige forhandlinger om våbenhvile mellem Amazon, Future og Reliance kollapsede kort efter, at butikskøbene blev indledt, oplyste selskaberne Indiens højesteret den 15. marts. Amazon vil fortsætte med sin voldgiftssag mod Future Group i Singapore, ifølge en person bekendt med sagen, som bad om ikke at blive identificeret, da drøftelserne er private.

“Et stort vendepunkt var, da Reliance fysisk overtog Futures butikker, hvilket forvandlede det til en situation uden begrænsninger,” sagde Devangshu Dutta, leder af det New Delhi-baserede detailkonsulentfirma Third Eyesight. »Før dette blev kampen udkæmpet ved domstolene og på tværs af forhandlingsbordet. Men på dette tidspunkt flyttede det over til den rigtige forretning.”

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.