June 30, 2022

Amazon rapporterede sit første kvartalsvise tab siden 2015 i torsdags, dets pengeskabende svulst gik i stå af en opbremsning i pandemi-induceret online shopping og en enorm nedskrivning af sin investering i en opstart af elbiler.

Den Seattle-baserede e-handelsgigants aktie næsten 10% i efter-timers handel.

Amazon rapporterede et tab på $3,84 milliarder, eller $7,56 per aktie, for årets første tre måneder. For et år siden rapporterede det om et overskud på 8,1 milliarder dollar, eller 15,79 dollar per aktie, for første kvartal. Wall Street-analytikere forventede ifølge FactSet et overskud på $8,35 per aktie i det seneste kvartal.

Havet af rødt blæk i Amazons rapport kom fra virksomhedens regnskab for et værditab på 7,6 milliarder dollars af dets aktieinvestering i Rivian Automotive.

Alligevel er afmatningen i onlineforbrug reel og bred. Mens salget i butikkerne steg, er marts den første måned, der viser et fald i onlinesalg, siden pandemien begyndte, ifølge Mastercard SpendingPulse, som sporer udgifter foretaget over Mastercards betalingsnetværk og undersøgelsesestimater for andre betalinger foretaget med kontanter og checks.

Amazon trivedes under Covid-19-pandemien, da hjemmegående mennesker, der var ivrige efter at begrænse menneskelig kontakt, vendte sig online for at købe det, de har brug for. Men væksten er aftaget, efterhånden som vaccinerede amerikanere føler sig mere komfortable med at gå ud. Ifølge e-handelsanalysefirmaet MarketPlace Pulse voksede værdien af ​​varer solgt på Amazon sidste år med det halve i forhold til 2020.

Som mange andre håndterer Amazon pres fra inflation, forsyningskædeproblemer og mangel på arbejdskraft. Sidste kvartal hævede virksomheden sit årlige Prime-medlemsgebyr med $20, en første siden 2018. For at opveje stigende brændstofomkostninger og inflation har det også tilføjet et 5 % tillæg til gebyrer, det opkræver tredjepartssælgere, der bruger dets opfyldelsestjenester.

Omsætningen steg 7 % til 116,44 milliarder dollars sammenlignet med 108,52 milliarder dollars i første kvartal 2021, hvilket repræsenterer virksomhedens sjette kvartal i træk med en omsætning på over 100 milliarder dollars. Amazon havde forventet et salg mellem $112 milliarder og $117 milliarder. Analytikere undersøgt af FactSet forventede 116,5 milliarder dollars.

Amazon forventer et salg for indeværende kvartal på mellem 116 og 121 milliarder dollars. Det er lavere end gennemsnitsforventningen blandt brancheanalytikere på 125,33 milliarder dollars ifølge FactSet

Resultaterne kommer, efterhånden som virksomheden står over for et voksende skub fra fagforeninger fra sin arbejdsstyrke. Et andet fagforeningsvalg er i øjeblikket i gang på et firmalager på Staten Island, New York, den samme bydel, hvor arbejdere på en nærliggende facilitet stemte for at blive fagforening tidligere på måneden. Amazon har indgivet indsigelser over valget til National Labour Relations Board og søger at gentage afstemningen.

Det endelige resultat af et separat fagforeningsvalg i Bessemer, Alabama, er stadig i luften med 416 udestående udfordrede stemmesedler hængende i en balance. Høringer for at gennemgå stemmesedlerne forventes at begynde i de kommende uger.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.