June 29, 2022
5 things to know about business phone systems and things to look out for

5 things to know about business phone systems and things to look out for

Voordat u de taak op zich neemt om onderzoek te doen naar de beste zakelijke telefoonsystemen die er zijn, volgen hier enkele algemene dingen die u moet weten om u te helpen de beste beslissing te nemen voor uw zakelijke communicatiebehoeften.

1. Op locatie gebaseerde PBX versus gehoste PBX

Voor het grootste deel zijn er twee soorten PBX zakelijke telefoonsystemen: Premise en Hosted. Een zakelijk telefoonsysteem op locatie vereist dat onhandige apparatuur in uw kantoor wordt opgeslagen en wordt meestal gezien in grote organisaties. Eigenaren van kleine bedrijven wordt geadviseerd om gehoste zakelijke telefoonsystemen te gebruiken voor een soepele uitbreiding en kostenefficiëntie.

2. Dure apparatuur is niet altijd nodig

Een van de manieren waarop zakelijke telefoonsystemen geld besparen op een PBX, is dat u geen dure hardware hoeft aan te schaffen. Met BYOD (Bring Your Own Device) kun je probleemloos je mobiele telefoon gebruiken of je bestaande apparaten blijven gebruiken. Draden en kabels zijn ook niet nodig omdat gehoste PBX zakelijke telefoonsystemen worden gevoed via uw internetverbinding.

3. Het kan de productiviteit verhogen en helpen bij het behouden van klanten

U hoeft zich geen zorgen te maken dat u een bericht achterlaat dat door de gaten gaat. Veel zakelijke telefoonsystemen hebben functies zoals gesprekscontinuïteit en voicemail naar e-mail om ervoor te zorgen dat u altijd op de hoogte blijft van uw berichten. Cloudreceptionist-functies zoals een autoresponder zijn ook beschikbaar, zodat u een betere algehele klantervaring kunt bieden en uw kopers tevreden kunt stellen.

4. Het verbetert de flexibiliteit van de werkruimte

Moderne systemen geven gebruikers de vrijheid om overal te werken. Tegenwoordig hoef je geen kantoor meer te hebben om een ​​zakelijk telefoonsysteem te hebben; Het enige dat u nodig heeft, is een betrouwbare internetverbinding en elektriciteit (tenzij u een standaard PBX gebruikt en rechtstreeks vanaf uw mobiele telefoon werkt). Het is ook eenvoudig om uw team uit te breiden en extensies toe te voegen, en om van de ene naar de andere locatie te gaan met een eenvoudige plug-and-play-oplossing.

Bij het zoeken naar zakelijke telefoonsystemen zult u verschillende aanbieders tegenkomen, variërend van aanbieders die al tientallen jaren bestaan ​​tot enkele die in de afgelopen jaren zijn ontstaan. Hoewel we de ervaring aanbevelen, is het misschien niet altijd een goed idee om een ​​provider alleen op basis van hun houdbaarheid te kiezen. Ga met een provider die hun inspanningen richt op zakelijke oplossingen (sommige providers gaan zelfs zo ver dat ze de focus op middelgrote en kleine bedrijven centraal stellen) om ervoor te zorgen dat aan uw zakelijke communicatiebehoeften wordt voldaan. Bekijk hun diensten en beslis of ze hebben wat uw bedrijf nodig heeft of niet.

5. Niet alle zakelijke telefoonsystemen zijn gelijk gemaakt

Hoe een PBX-telefoonsysteem uw bedrijf ten goede kan komen

Laat u niet misleiden door de schokkende technische termen en literatuur die u op PBX-systemen kunt vinden. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft u geen technisch expert te zijn om te leren hoe u een PBX-systeem bedient. Als u een apparaat bij een provider koopt, ontvangt u hoogstwaarschijnlijk een vooraf geconfigureerde en gebruiksklare telefoon zodra deze arriveert. Dit maakt het mogelijk om het apparaat gewoon in te pluggen en te beginnen met bellen zonder enige configuratie. Kabels en draden zijn niet nodig bij een gehost PBX-systeem, dus installatiekosten en uitvaltijd zijn niet iets waar u zich zorgen over hoeft te maken.

Al deze voordelen leiden tot één ding: meer besparingen. Zonder dure installatiekosten of hardware, kunt u de tijd en het geld dat u bespaart gebruiken en terug investeren in uw bedrijf. Om nog meer te besparen, kunt u kiezen voor een virtueel PBX-telefoonsysteem waarmee u uw bedrijf vanaf uw mobiele telefoon kunt beheren met uw zakelijke telefoonnummer. Het is de eenvoud en professionaliteit waar veel ondernemers naar op zoek zijn zonder de kosten van een grote aanbieder van PBX-telefoonsystemen.

Functies van het telefoonsysteem voor kleine bedrijven waar u op moet letten

Als u op zoek bent naar beperkingen die worden opgelegd door zakelijke telefoon-PBX-systemen, hangt het af van een internetverbinding om te functioneren. Zolang je een vertrouwde internetprovider gebruikt, blijft je systeem werken; Veel zakelijke PBX-telefoonsystemen bieden echter de mogelijkheid om uw oproepen door te schakelen naar een extern apparaat, zoals uw smartphone. Het is een extra beveiligingsfunctie die ondernemers gemoedsrust geeft, wetende dat ze geen kans zullen missen, ongeacht onvoorziene omstandigheden. Net als deze eenvoudige functie voor het doorschakelen van oproepen, zijn er veel services binnen een telefoonsysteem voor kleine bedrijven die uw bedrijf kunnen redden.

Oproep opnemen is een geweldige manier om audio-opnamen bij te houden, zorg er wel voor dat u de wetten van uw staat met betrekking tot audio-opnames volgt. Het is handig bij sectoren zoals reisbureaus en medische kantoren wanneer er een miscommunicatie of incident is met betrekking tot het uitwisselen van informatie via de telefoon. Het is een manier om te voldoen aan de nalevingsnormen voor sommige industrieën en is een belangrijk hulpmiddel geweest voor bedrijfseigenaren die vertrouwen op het bijhouden van gegevens voor verantwoordings- en trainingsdoeleinden.

Vereenvoudig eenvoudig de belervaring van uw klant met een autoresponder en een aangepaste bellerlijst. Deze twee functies werken samen om de beller relevante informatie te bieden, zoals nieuwe aanbiedingen of aanstaande wijzigingen in uw kantooruren, en deze door te verwijzen naar de mensen met wie ze moeten praten. Uw bellers zullen de updates waarderen en hun positieve ervaring zal hen aanmoedigen om uw dienst aan anderen aan te bevelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.